V zvezi z alu-guss posodo proizvajalec priporoča, da se je ne pomiva v pomivalnem stroju, ker lahko pride do tega, da majhne praske postanejo izrazitejše. Pomivanje v stroju bi naj čisto razmastilo povšino posode. Na ta način bi se naj skrajševala "življenjska" doba posode.
No, če je vse to res, sem se začela spraševati za druge teflonske posode, npr. Tefalove. Guss sicer ni teflonski premaz, pa vseeno. Zanima me, ali razne teflonske posode pomivate v stroju ali ne.
Jaz jih doslej sem in še vedno jih, vendar sem dobila slab občutek. Že prej sem sicer opazila, da je teflonska posoda, ko jo jemljem iz stroja, izrazito "počiščena" in "suha", zato je ta informacija pri meni padla na plodna tla.
Jezi me tudi, da teflonske ponve tako hitro "uničimo". Saj jih uporabljamo še naprej, vendar so v nekaj pičlih mesecih spraskane. Prisežem, da ne uporabljam noža, vilice redko in nežno, npr. samo za privzdigovanje roba palačink. S tem menda ne naredim praske, prosim lepo. Res pa je, da nisem edina pri uporabi posode, za druge ne morem priseči, vendar verjamem, da nihče z nožem ne reže po njih. Razumem tudi, da nobena posoda ni večna in da ne morem pričakovati, da bo deset let lepa, vendar nekaj mesecev zmerne uporabe ?
Vaše izkušnje? Hvala in lep pozdrav, Fani