20. feb 2011 17:36
Krohotam se ob definiciji tega, kaj je tudi muffin. Plus, kaj za vraga Cristina Aguilera dela z desno roko na tisti fotki? A se čoha?
Sama džins hlače kupujem na naslednji način:
- najprej iz preventive naredim kakšne tri dni posta do ne-jedenja, da gre kakšna kila dol. Če ni tega, pa vsaj "na tešče" kupujem te hlače,
- kupujem hlače, ki se ustavijo na bokih (skratka, obvisijo v višini bočnega obroča), kar je pri meni 5 centi nižje od popka (predvidevam, da je pri nižjih puncah ta razdalja kakšen centi krajjša).
Moja mama ima še eno zvijačo in sicer to, da za nakup džinsa obleče ene elastiš hlače (nek liscin produkt), ki stisne trebuh (vsaj ona pravi, da je tak učinek)
Drugače je pa tako, da je najbolje si vzeti čas, odkorakati v kakšno trgovino, kjer prodajajo samo džins (in ne še n-ostalih artiklov) in poiskati prodajalca. Ne prodajalke, prodajalca. In lepo povedati, da imamo težave z nakupom ta pravega kroja in če nam lahko pomaga. In nekako so prodajalci pri teh zadevah bolj uporabni, več poiščejo, razložijo, kaj pomeni kakšna številka in oznaka in kakšen "cut" pri hlačah je najboljši za postavo. Po navadi so v trgovinah tudi plakati, kjer so ti kroji opisani in piše, za kakšno postavo je kaj okej in kako se to nosi.
Drugače so pa džins hlače izvrstna kežual zadeva, ampak za vikende. Ne gre pa v džinsu paradirati od ponedeljka do petka v delovnem terminu (če naše delo ni vezano na teren in naravo, recimo, če je kdo kak terenski biolog, potem je džins okej, če mu že niso kupili delovnega oblačila) in pričakovati, da na s bo okolica jemala resno, ker se to ne bo zgodilo.
Pa džins je super za dame v tretjem življenskem obdobju, če te hlače dobro kombinirajo z žametnimi blazerji in biseri ali pa usnjenimi jaknicami. Moja mama v tej opravi preživi "prehodna obdobja " med dvema letnima časoma.
Vendelina jr.