13. avg 2010 13:24
Mislim, da obstaja en recept na strani Marshmellow fondant ali nekaj podobnega. Enkrat sem izvajala to zadevo. Možno, da sem med merjenjem količin kaj zabluzila ampak kljub dodanim "tonam" sladkorja je bila vsa zadeva namesto "testene" konsistence, se pravi, nekaj takega kar lahko približno normalno valaš, ubistvu popolnoma lepljiva, mehka, katastrofalna. Na koncu sem v obupu, ko je sladkor v prahu že pošel notri začela metati moko in celo skupaj spravila nekaj kepi podobnega. O obstojnosti ne bi vedela veliko povedati, ker je bilo vse skupaj bolj igranje, eksperiment.
Delala sem pa (govorim iz spomina) tako, da sem cca 130g bonbonov in 0,5 dl navadne vode stopila nad paro. Potem sem dodala okoli 250g sladkorja v prahu in ga razmešala v masi. Po nočnem počitku naj bi bila zadeva pripravljena za valjanje, ki pa je zgledalo kakor sem že zgoraj omenila.
Vsekakor ti priporočam, da pred dnevom D zadevo preizkusiš magari samo na nekem biskvitu, razmisli pa tudi o nakupu ticino mase, ki je vseeno profesionalna in preverjena stvar in je manj možnosti, da boš tik pred zdajci ostala ujeta v kupu lepljivih in stopljenih marshmellowov ;)
Srečno
Viva Meier