v kampu na istrski strani sem našel te gomolje.Nekateri pravijo,da so tartufi.Pri prekopavanju zemlje jih najdem vsako leto,10-15 cm v globini.Prosim povejte mi in ali ima to sploh kakšno ceno.poslal bi slike,pa ne vem kako.
sreckoc
v kampu na istrski strani sem našel te gomolje.Nekateri pravijo,da so tartufi.Pri prekopavanju zemlje jih najdem vsako leto,10-15 cm v globini.Prosim povejte mi in ali ima to sploh kakšno ceno.poslal bi slike,pa ne vem kako.
sreckoc
6. avg 2010 13:48
Tartufi so ful draga reč, ker so v kulinariki zelo cenjeni, pa precej težko jih je nabirat. Poglej v kakšnem večjem marketu koliko stanejo pripravki s tartufi!!! Sicer pa bodi raje tiho kje to koplješ, ker se ti zna zgoditi, da te bodo v bodoče prehiteli nepovabljeni gostje (saj veš, še običajni gobarji skrbno varujejo svoje teritorije). Poglej si malo po forumih, kuharskih knjigah ... in porabi te tartufe za prav okusne specialitete (meso, testenine,...). Hauschka
7. avg 2010 11:20
Si pa prav zares srečko! Če si ji našel zdaj poleti, so to črni tartufi, ki niso zelo dragi.
Če jih ne maraš, jih ponudi kakšnemu gostilničarju, čeprav s črnimi ne boš ravno obogatel.
Slike in približne cene pa dobiš na temle naslovu:
http://www.zigantetartufi.com/novo/index.php?id=146
nola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lečina juha in krekerji iz polente
Ribja juha s testeninami