Omake za stejk?

neznan uporabnik

tema odprta - 2. okt 2003 21:15 | ogledi: 9.494 | odgovori: 3

Zdravo,

sem velik ljubitelj stejkov (pljučna, rostbeef). Nekako mi še gre mariniranje le-teh in peka, nikakor pa ne poznam kakšnega dobrega recepta za omako (pozor, stejke pečem na žaru, tako da recepti, ki temeljijo na ostanku pečenja "sok, ki ostane od pečenja" ne pridejo najbolj v upoštev).

Najbolj me zanimajo poprove omake (z zelenim poprom), vendar pa so dobrodošli kakršnikoli nasveti/recepti glede omak za stejke.

lep pozdrav, Medolino

Vilina  

član od: 7.3.2003

sporočila: 600

3. okt 2003 9:59

Na žalost tudi moj recept za poprovo omako sloni na predpostavki, da ti ostane sok oz. maščoba, na kateri se je steak pekel, pa vendar: Meso popečem na olju ali maslu po želji (srednje pečen, prepečen.....) in ga preložim na krožnik. V maščobi, ki ostane, prepražim žličko zdrobljenega zelenega popra in žličko celega zelenega popra (v zrnju). Zalijem s sladko smetano, malo posolim, malo pokuham, na koncu dodam še žlico limoninega soka in preprosta omaka res zanimivega okusa je tu!! Zraven ponudim dušen riž. Meni ta omaka k zrezkom iz pljučne najbolj paše.Če hočem, da je omaka bolj gosta, poleg popra prepražim še žličko moke, če pa hočem, da je omake več in da ni tako močna, jo razredčim z malo juhe. lenka

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

3. okt 2003 15:10

Kje se da dobiti svež zeleni poper? Suzana Zaletel

bonita  

član od: 27.10.2003

sporočila: 1

17. nov 2003 21:04

Zelo okusna omaka k staeku je narejena iz gorgonzole, sladke smetane, popra, malo tabasca. Lahko jo tudi flambiramo s konjakom. Na ognju segrejemo smetano, dodamo ji gorgonzolo ki jo stopimo med stalnim mesanjem. Omaki prilijemo malo konjaka in jo flambiramo. Na koncu dodamo se zacimbe (tabasco, sol, poper). Dober tek! bonita

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti