3. feb 2011 14:45
sivakoba je napisal/a: |
Na navadni pokrovki odvijte termostat in jo lahko pomivate v stroju. Ravno tako pri SQ zgornjega dela s termostatom ne smete dati v pomivalni, spodnji del pa je priporočljivo enkat tedensko pomiti v stroju, da vam odstrani vodni kamen in vse nečistoče, ki se sčasoma nabere-jo pri kuhanju. Menda pri najnovejšem modelu (od letošnjega avgusta naprej) res lahko daš cel SQ v pomivalni. Je pa vprašanje...ponavadi potem ko kupiš ne drži več vse kot so ti prej rekli. Vsaj jaz sem po nakupu odkrila kar nekaj "novosti". Sem pa s posodo vseeno zelo zadovoljna....čeprav še vedno ne znam narediti enih navadnih zrezkov z omako. Na zadnji predstavitvi je svetovalka delala točno to..in naredila je kot jaz...zrezke malce zažgala in jih potem v drugi posodi delala naprej. Izgovorila se je, da meso prej ne bi smelo biti zamrznjeno, ker tako izpusti ogromno soka. Halo? Meni je pa vseeno škoda tistega okusa, ki je ostal v zažgani posodi, ampak mi jih ne uspe zapeči brez da se mi sok, ki ga zrezki spustijo ne zažge in potem če ga pustim omaka greni. Da se vrnem nazaj...Meni so sicer očistili ventile brezplačno(verjetno ker sem tolilo težila), menda pa je cena čiščenja enega ventila 8 eur. Pa jih je na pokrovki kar nekaj. Ravno tako ne varčujte s tesnilno gumo, ki je ravno tako 8 eur(vsaj tako so mi rekli). Ventile in tesnilo je potrebno na vsakih nekaj let zamenjati, če posodo uporabljate ali ne. Tesnilno gumo občasno nategnite, da ostane prožna. Praviloma vam jo mora malce ostajati, ko jo daste v pokrovko. |