Amc posoda

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

3. dec 2010 20:03

No,sivakoba, tako še pa nisem pripravila zelja___ mislim ravno na tak način ,pa hvala za idejo bom že naslednji teden pripravila obrok z zeljem ,krompirjem in klobaso ,ja pa sline se mi že tudi cedijo, saj bi že jutri skuhala pa smo včeraj imeli segedin golaž.V AMC mi vedno vse rata, pa ni vrag , da nebi tudi po tvoje .Pa še javi kakšen recept. zaja

sivakoba  

član od: 29.7.2010

sporočila: 20

12. dec 2010 16:50

Kaj pa pohanje...?? Ste že poskusile v AMC? Jaz sem kar malo dvomila, da bi res lahko uspelo..tako brez maščobe. Najprej je bilo problem najti svetovalca, ki bi bil pripravljen to narediti na partiju. Vsak je rekel, da se pohati da, ko je bilo treba, je pa naredil kaj drugega. Potem sem le odkrila enega...pravzaprav dva. Prvič sem jedla purana. Meso zelo sočno, kar je bilo pa okrog je bil okus kot skorja od kruha. Mojih pripombam so odgovorili, da za polnejši okus dno posode malce pokapljaš z oljem. Naslednjič je bilo več sreče. Tokrat je bila svinjina. Brez dodane maščobe. Res odlično. Ker pa sem želela videti razliko je svetovalec v drugi peki dodal malo olja, ampak ni bilo tako dobro kot brez maščobe - pravzaprav je imelo okus po zažgani maščobi. Seveda sem poizkusila tudi doma. Prav brez maščobe se mi ni lepo zapeklo in so ostale sledi surovih drobtin, zato sem prišla do zaključka da je svetovalec verjetno dal malo olja že v jajce pri paniranju, ker sicer ne bi mogel doseči lepo obarvane zapečenosti. Na dodajanje olja pri vsakem paniranju pozabim zato sedaj delam tako: Spaniram zrezke. Da se pri AMC zrezkov pred pripravo ne tolče, to verjetno veste. Posodo NE segrejem do prve rdeče črte (kot svetujejo), ampak le do polovice tistega območja. Kanem žlico! olja. Če je posoda ravno dovolj segreta se olje kar razprši po posodi(dokler sem posodo preveč segrela, se je olje pokadilo in se je takoj začelo žgati- tako kot na partiju). Položim panirane zrezke, malo potlačim in v prikriti posodi pečem na tempareturi okrog prve rdeče črte ali malo čez. Po približno petih minutah obrnem in popečem še na drugi strani (posoda je še vedno zadosti mastna, da se lepo zapeče). Če delam več porcij, med vsako peko s serveto obrišem drobtinice, ki so ostale na dnu iz posode, ponovno dodam žlico olja in postopek ponavljam...Seveda si ne predstavljam, da bi tako pohala večje kose (naprimer piščanca), pri zrezkih se pa odlično obnese. Pa naj bo puran, govedina ali svinjina. nisem pa še poskusila z zelenjavo. Sedaj se bodo oglasili nasprotniki AMCja in rekli, da oni tako pohajo v pečici. Tudi jaz sem delala tako, vendar koliko elektrike sem porabila! In razlika v okusu je neprimerljiva. V AMC meso ostane zelo sočno in paniranje ravno dovolj mastno oziroma nemastno.

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

12. dec 2010 17:44

E, sivakoba, sva že dve, ki pohava brez maščobe in komentirava.Mogoče dobiva kmalu še katero, ki bo povedala svoje izkušnje.Samo jas npr.zrezke, ko jih spaniram, premažem z oljem, tako, da v posodo ne dajem posebej olja pmpak posodo primerno segrejem, položim,rahlo pritisnem, pokrijem za tri minute perutnino, za pet minut pa svinjino in ko odkrijem še na drugi strani toliko časa ali pa malo dlje, da se v vročini zmehča.Ja pokrito, če je potrebno za barvo pa še za trenutek odkrito. Mmmm pa nič ne ostane, zelo radi pojejo. No ,zelje s krompirjem pa pride ta teden na vrsto, pa bom poročala kako mi je ratalo.Pa dober uspeh pri kuhanju v AMC__ju in dober tek. zaja zaja

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

13. dec 2010 8:34

AMC posodo sem dobila za darilo. Uporabila je še nisem. Ali mi lahko prosim svetujete na koga naj se obrnem, da mi bo malo več povedali kako deluje . Obstaja kakšna predstavitev AMC posode? Papirjev za posodo nisem dobila. Migla

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

13. dec 2010 8:46

Jaz sem bil na eni, pa nisem zvedel nič novega ali kaj takega ki bi strašno vplivalo na uporabo te posode za razliko od osalega železja.

Lahko pa vprašam za kontakt, če ne drugega, se mi zdi, da dobiš darilo ob predstavitvi :)

Commis débarrasseur

sivakoba  

član od: 29.7.2010

sporočila: 20

21. dec 2010 16:57

Migla, vprašaj na info@amc.si za predstavitev. Priporočili ti bodo svetovalca iz tvojega območja. Če ne poglej na Bolho...tam jih kar mrgoli (svetovalcev). Za začetek res potrebuješ kakšen nasvet, če hočeš od posode dobiti vse kar ti ponuja. Zadnje čase res veliko govorim o AMC-ju in marsikdo jo ne zna uporabljat. Žal opažam tudi kako v AMC ju kuhajo cele ure, z maščobo,... v glavnem res kot z lonci iz ostalega železja, kot je navedel zzak. Naletela sem tudi že na gospo, ki jo uporablja za vazo. Za tak namen je pa res škoda odštet 300 eur ali več. Zaja, bom poskusila pohanje po tvoje...ti sporočim. sivakoba

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

22. dec 2010 18:09

Hvala sivakoba za nasvet. Migla

piap  

član od: 1.7.2005

sporočila: 83

27. jan 2011 23:12

Tudi jaz uporabim secuqkvik za polento ,ki ni istant, drugače ne .Sem svetovalka za AMC in res v Ljubljani organiziramo vsak mesec šolo kuhanja. Tudi drugje organiziramo Šolo kuhanja če je vsaj 10 parov zainterisiranih za udeležbo. pia piap

piap  

31. jan 2011 21:18

če se zažgejo drobtine je prevroča posod.Probajte z nižjo temperaturo če imate električni štedilnik na 9 stopenj ,Najprej posododo pokrito damo na grelno ploščo segrejemo z 6 stopnjo do prvega rdečega polja na termostatu zmanjšamo temperaturo na 3 stopnjo odkrijemo in damo zrezek v posodo pokrijemo ,nekaj časa pečemo odkrijemo in obrnemo kos mesa.Če so bolj debeli kosi malo dlje časa, če so tanjši pa lahko tudi za stopnjo dvignemo temperaturo.Za vsak nov kos mesya obrišem posodo in ponovim s peko.Lahko pa damo ko je posoda dovolj vroča za vsak zrezek približno za eno dlan velečine 1 žlico olja nato zrezk in ko ga namočimo v maščobo takoj obrnemo drugače pa enak postopek kot brez maščobe . Dober tek in uspešno pšohanje mesa. piap

piap  

31. jan 2011 21:21

segrejemo posodo do prvega polja nimajo vse rdečo črte piap

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti