28. okt 2011 15:41
mamica_V je napisal/a: |
No to pa tudi mene zanima, v kateri posodi se da še peči meso brez maščobe. Samo ne mi govorito o teflonu, ki pa res ni... Svežega krompirja si pa jaz ne predstavljam jesti. Vsekakor je treba kakšno zelenjavo tudi skuhati, mar ne.
mamica_V
|
Ja seveda, da je krompir treba skuhat, ne bodimo no tako malenkostni. Ampak korenje, zelje, bučke, jajčevce, por, papriko, zeleno, kolerabo, čajoto - meni je to škoda preveč toplotno obdelat.
Imam posodo podbno AMC, samo ime je manj zveneče. Ponev dobro razgrejem, vržem gor zrezke, ki se sprva nekoliko primejo, potem pa zalijem z žlico ali dvema vode, se ne držijo več, jih obrnem in zapečem še na drugo strani. Po malem zalivam z vodo, dodajam začimbe, in dodelam omako po trenutnem navdihu /ta je itak vedno drugačen, z začimbami se da čarat do onemoglosti).
Pa vok veliko uporabljamo, ker kuhamo precej po tajskih, kitajskih, burmanskih in vietnamskih receptih, pa indijsko.
Ne vem pa, kaj bi bilo narobe s teflonom. Jaz tudi teflonske posode uporabljam. No, itak veljam za neozaveščeno v večih pogledih, ampak sama si ne delam preglavic tam, kjer jih ni.
mamamia