Amc posoda

kozamurnik

sporočila: 2311

25. okt 2011 21:31

Kotarca, pobrskaj po eBayu, tudi novi komplet se najdejo za veliko manj denarja. V upanju, da so originalni seveda. Morda jih je kdo tudi kupil ? murnik

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

26. okt 2011 19:51

Nekaj bi rekla mamica_V "Kolk cajta jo pa dnevno glancaš, da je kot nova ?" Veš , moja je stara 20 let pa je še vedno lepa, ne pa kot prvi dan.Se vidi na njej, da je vsakodnevno v uporabi, če drugo ne pa krompir z SQ_jem, se pravi, da šparam na času in energiji.

zaja

mamica_V  

član od: 7.10.2009

sporočila: 24

27. okt 2011 8:11

zaja je napisal/a:

Nekaj bi rekla mamica_V "Kolk cajta jo pa dnevno glancaš, da je kot nova ?" Veš , moja je stara 20 let pa je še vedno lepa, ne pa kot prvi dan.Se vidi na njej, da je vsakodnevno v uporabi, če drugo ne pa krompir z SQ_jem, se pravi, da šparam na času in energiji.

zaja

Dobr, ni kot prvi dan. Ampak jo pa redno čistim s čistilom za inox, poleg tega pa vsake toliko časa tudi s pasto za poliranje, ki sem jo kupila od AMC. Dnevno? Ja, čistim jo po vsaki uporabi. Časa da jo očistim pa mi vzame ravno toliko, kot bi pomivala katerokoli drugo posodo. Je pa res da pazim nanjo bolj, kot bi zanjo plačala samo nekaj evrov. To je tako, kot če bi imela doma mercedesa ali yuga. Le za katerega bi se bolj potrudila? :)

Aja, pa še nekaj. Prihranek časa. Meni tu ne gre toliko za prihranek časa pri kuhanju (in posledično pri čiščenju). Meni je bolj pomembno, da jem zdravo in da je hrana kuhana mnogo mnogo hitreje, kot na kalsičen način.

mamica_V

Sporočilo je spremenil(a) mamica_V dne 27.okt 2011 08:13

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

27. okt 2011 8:19

mamica_V je napisal/a:

... To je tako, kot če bi imela doma mercedesa ali yuga. Le za katerega bi se bolj potrudila? :)

Za juga  Mercedes ma da zdrži!

lp

mzm

mamica_V  

27. okt 2011 15:02

haha, odlično  

mamica_V

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

27. okt 2011 19:20

Ja, mamica__V,tudi jas jo občasno spoliram,je še vedno kar za pogledat, vsaki dan pa ravno ne. Pomembno je, kot praviš , da jemo zdravo in da je hrana hitro pripravljena. Bila je draga, ampak se obrestuje,pri energiji  sigurno in pri zdravju se pozna.Ali kuhaš brez maščobe, in pečeš v lastnem soku?

zaja

mamica_V  

28. okt 2011 8:19

Ja, vedno pečem brez maščobe. Včasih se s kom pogovarjam, ki ima tudi amc, pa pravi, da malo maščobe vseeno da, ko peče meso. Meni se zdi to neumno. Meso je čudovito, če je pečeno brez dodatnih maščob. Tako lahko za želodec. Tudi zelenjavo kuham brez vode. Toliko je dam, da je malce po dnu. Potem se zelenjava samo duši v sopari in se ne izpira v vreli vodi.

Nočem in ne delam reklame za AMC. Povem samo dejstva.

mamica_V

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

28. okt 2011 9:31

S tem, da se da brez maščobe delat v kateri koli dobri posodi. Preverjeno, ker sama že več let tako pripravljam meso, vsaj večinoma. Seveda se ne prime. Zelenjave tudi nikdar ne kuham v vodi, mi jo imame raje bolj svežo, samo nekaj minut prepraženo na malo olivnega olja.

Jaz ne delam antireklame, daleč od tega, nič nimam zoper to posodo, ampak se pač ne navdušim.

In tudi jaz navajam zgolj  dejstva.

mamamia

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

28. okt 2011 9:53

mamamia je napisal/a:

S tem, da se da brez maščobe delat v kateri koli dobri posodi. Preverjeno, ker sama že več let tako pripravljam meso, vsaj večinoma. Seveda se ne prime.

Kako? Meni ne uspe - razen na teflonu. Kakšno posodo imaš in kako se lotiš dela? 

mamica_V  

28. okt 2011 10:00

No to pa tudi mene zanima, v kateri posodi se da še peči meso brez maščobe. Samo ne mi govorito o teflonu, ki pa res ni...

Svežega krompirja si pa jaz ne predstavljam jesti. Vsekakor je treba kakšno zelenjavo tudi skuhati, mar ne.

mamica_V

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti