2. mar 2011 15:22
sonci je napisal/a: |
starih, dobrih EMO piskrov (tistih črnih - so vsekakor zakon, poceni, "delajo" pa povsod, od štedilnikov na drva do indukcijskih) sonci |
2. mar 2011 15:22
sonci je napisal/a: |
starih, dobrih EMO piskrov (tistih črnih - so vsekakor zakon, poceni, "delajo" pa povsod, od štedilnikov na drva do indukcijskih) sonci |
2. mar 2011 16:45
Sem pristaš AMC posode in kuhanja v njej. Večina kuham brez maščobe( če je potrebno jo dajem na koncu), ker v drugi posodi gre to težje ali pa sploh ne. zaja
2. mar 2011 17:11
Da nadaljujem temo AMC posode.Nekaj posode podobne z debelim dnom sem dokupila, ampak le nekatera se dajo uporabljati enako kot AMC, ker večini te posode se je dno zvilo, tako, da jo uporabljam le na plinskem kuhalniku.Na videz je enaka, pri kvaliteti pa je velika razlika, tako da vas cena ne sme zavajat.Ker poceni posoda je nazadnje draga posoda.Če samo pomislim,kako mi je bila od koristiAMC, ko sem še hodila v službo, sem še danes v sebi zadovoljna.Zdravo in hitro pripravljeni sveži obroki hrane, kar se še danes odraža na zdravju moje družine. Prihranek pri času in energiji je kar velik,(to plačaš za nekaj let z nakupom) pol se pa obrestuje, če jo pa kupiš pa samo opazuješ pa ne veš, če bi jo uporabljal je pa resnično predraga. Malo po receptih, malo z domišljijo malo vprašaš na KULINARIKO, pa rata, da še prste poližeš. zaja
2. mar 2011 18:21
Jaz še vedno ne vidim kaj je tako zdravega v tej posodi, če kuham v pari, je boljši parni kuhalnik, če želim hrano zdravo, pojem surovo. Kolikor je pač že sama zdrava, če sploh je. Če želim hitro, je boljša tanjša in lažja posoda.
Sam kar precej posiljujem svojo posodo, pa nisem zvil, niti poškodoval, niti stran vrgel še niti ene. Ne kupujem pa cenenih posod, tako da ne vem kje bi lahko privarčeval kak evro ob tistih tisočih vloženih evrih.
Bolj kot razmišljam o njej, večji nateg se mi zdi.
Commis débarrasseur
2. mar 2011 18:33
samam nikoli nisem razumela tega amc mita.. včasih se mi zdi da ljudi prepriča to, da mislijo da bodo z amcjem naenkrat postali top, vrhunski in fit kuharji. ampak se mi to zdi res včasih.
jaz imam rada emotovo posodo, sploh so mi pa te pisane s steklenim pokrovom veliko lepše kot amc.
www.mojalbum.com/naredilaana
2. mar 2011 23:04
pa ste se rargovorili sedaj bompaše jaz mal vskočila!moja mami ima posodo AMC že dvajset let in je res kot nova preživela je vse možne padce tudi v njej je zagorelo olje, cela kuhinja se je sežgala ampak posoda pa kot nova!tako da nekaj je na kvaliteti!tudi kuhanje v njej je krajše zelo dolgo drži toploto.... ni kaj! no pa sem se lani selila in sem tudi jaz želela imet v novi kuhinji novo posoda in kako pa najbolšo in seveda najdražjo vsak mesec mi je slabo ko moram obrok za posodo plačat ampak se potolažim ko iz nje kaj dobrega diši !moram le mal zastopnika poklicat k mi je termostat v vodo padu pa ne dela sam moja zastopnica je taku tečna in vsiljiva da mi bo zihr spet kj prodala če ne posode pa življensko zavarovanje moram se psihično nanjo prpravt!bila sem tudi na tečaju kuhanja pa je kr fajn sm k človk hitr kj pozab!kjub temu pa imam tudi druge posode ni jih palačink čez tiste k so v teflonski ponvi pečene!pa tudi emo lonce majo nove tako lepo porisane da jih človk mora kupt! no v omari je loncev iz vseh vetov! nejčica
3. mar 2011 9:07
JanisJoplin je napisal/a: | ||
ja, si predstavljam šok. Ker naša AMC je delovala prej, ko smo imeli plin+elektriko, pa deluje tudi sedaj na indukcijski plošči (približno 4 leta). Kako ni funkcioniral? Mogoče pa pri nas tudi ne funkcionira, samo da še ne vemo JanisJoplin |
No, moja je bila pač že malo v letih, še iz obdobja pred indukcijskimi kuhališči. In sem ji zamerila, da je na indukciji kapitulirala.
In tudi jaz trdim, da se da tudi v drugih posodah prav tako dobro in zdravo skuhati.
Blanchy
3. mar 2011 9:19
nejčica je napisal/a: |
pa ste se rargovorili sedaj bompaše jaz mal vskočila!moja mami ima posodo AMC že dvajset let in je res kot nova preživela je vse možne padce tudi v njej je zagorelo olje, cela kuhinja se je sežgala ampak posoda pa kot nova!tako da nekaj je na kvaliteti!tudi kuhanje v njej je krajše zelo dolgo drži toploto.... ni kaj! no pa sem se lani selila in sem tudi jaz želela imet v novi kuhinji novo posoda in kako pa najbolšo in seveda najdražjo vsak mesec mi je slabo ko moram obrok za posodo plačat ampak se potolažim ko iz nje kaj dobrega diši !moram le mal zastopnika poklicat k mi je termostat v vodo padu pa ne dela sam moja zastopnica je taku tečna in vsiljiva da mi bo zihr spet kj prodala če ne posode pa življensko zavarovanje moram se psihično nanjo prpravt!bila sem tudi na tečaju kuhanja pa je kr fajn sm k človk hitr kj pozab!kjub temu pa imam tudi druge posode ni jih palačink čez tiste k so v teflonski ponvi pečene!pa tudi emo lonce majo nove tako lepo porisane da jih človk mora kupt! no v omari je loncev iz vseh vetov! nejčica |
Nejčica, kdaj imaš rojstni dan, če smem vprašat? Imam eno darilo zate, ki bi ti zelo prav prišlo.
Mamamia
mamamia
3. mar 2011 9:24
[citat=--Blanchy--] ja, si predstavljam šok. Ker naša AMC je delovala prej, ko smo imeli plin+elektriko, pa deluje tudi sedaj na indukcijski plošči (približno 4 leta). Kako ni funkcioniral? Mogoče pa pri nas tudi ne funkcionira, samo da še ne vemoNo, moja je bila pač že malo v letih, še iz obdobja pred indukcijskimi kuhališči. In sem ji zamerila, da je na indukciji kapitulirala.
In tudi jaz trdim, da se da tudi v drugih posodah prav tako dobro in zdravo skuhati.
Blanchy[/citat] A mi lahko prosim malo bolj natančno razložiš, kako je kapitulirala na indukciji? Res si ne predstavljam. Me pa zelo zanima, naša AMC posoda je stara več kot 20 let (sicer ne vem kdaj so izumili indukcijsko ploščo), pa na indukciji dela. Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe? JanisJoplin
3. mar 2011 9:27
saj več komu ne dela na indukciji.,, predvsem starejše posodje ne dela
www.mojalbum.com/naredilaanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nadevani paradižniki po grško (Gemista)
Mango cheesecake brez peke