4. avg 2010 19:07
Oh, AMC, odkar jo imam (poročno darilo), ne znam več kuhat klasično Jaz s SQ kuham praktično vse, klasično belo primorsko polento, riž, juho, golaž, ma ni da ni. Edino testenine kuham še vedno navadno, ker mi je lažje, pa tudi skuhajo se itak hitro. Ne uporabljam maščobe sploh, golaž kuham, kot je sivakoba omenila zgoraj, le da jaz ne uporabljam SQ-ja potem, ko dodam moko. Za juho porabim vsaj pol mesa manj kot pri klasični kuhi (prvič, ko sem kuhala juho s SQ, sem dala klasične količine in skuhala koncentrat ). Nikoli ne izpihujem zraka skozi ventil, ker potem juha ostane motna (po navodilih svetovalke in kuharja na tečaju). S fižolom in ostalimi stročnicami nimam težav. Mlečni riž sem skuhala enkrat, pa se mi je mleko spenilo (ali pa sem poskusila izpihati zrak - ne spomnem se več) in od takrat ga kuham klasično. Na tem tečaju kuhanja sem pa bila in sem dobila ogromno napotkov o postopku in času kuhanja (kako recimo skuhati ričet, vsako stvar posebej, brez namakanja ješprena in fižola). Jaz sem postala prava AMC-navdušenka! In ko bom velika (in bogata), bi si rada omislila še Evrazio (nekaj med klasično AMC kozico in vokom) ter atmosfero.