29. sep 2011 22:24
Hvala Zaja!
Andrejčica
29. sep 2011 22:24
Hvala Zaja!
Andrejčica
22. okt 2011 8:04
Pazljivo sem prebrala vse, nikjer pa ni cene, le to, da je tale AMC posoda astronomsko draga. Koliko torej stane ena srednja kastrola s pokrovom? Ni mi jasno, zakaj so cene tako skrivnostne, saj jih vendar pošteno plača in ne krade. Ali pa krade firma, ki proizvaja tako drago posodo? Pa cena za komplet treh? Vsaj približno, prosim. Kotarca
22. okt 2011 9:19
Če me spomin ne vara, bi komplet treh posod (tudi odvisno, kako velikih oziroma s kakšnimi pokrovi) stal nekaj sto evrov ... Ali pa imam napačen podatek od gostiteljice nedavne predstavitve.
KAr je še vedno malo v priemrjavi s kompletom štirih porcelanastih krožniko (en komplet - za eno osebo torej) zvenečega imena enega od kreatorjev, ki stane malo nad tisoč evrov.
mamamia
23. okt 2011 7:12
Mamamia, hvala, morda bo pa gostiteljica le povedala? Ker nekaj sto evrov je lahko 300 ali pa 900.
Kaj pa druge znamke iz redne prodaje, je katera ki odstopa in je po kvaliteti takoj za AMC?
Malo sem brskala po netu in tudi v drugih forumih, predvsem italijanskih, prevladuje mnenje, da je posoda sicer res zelo kvaltetna, vendar za polovico precenjena. Danes pa to ni zanemarljivo.
Kotarca
23. okt 2011 9:17
Bom vprašala, a so res zelo skrivnostni o cenah in ti jih povedo čisto na koncu, ko ocenijo, da se že skoraj odločiš za nakup. Že vedo zakaj, bi bil osip že pred to fazo verejtno večji, če bi ceno povedali takoj. Pa saj tako je povsod pri teh hišnih prodajaha in predstavivah, ustvarjajo vzdušje, kot da smo nekaj posebnega, ker smem prisostvovati demonstracijo ali jo celo gostiti.
Pa pustimo to. Sama imam posodo iz enakega (ali skoraj enakega, da ne bo kdo skočil po nepotrebnem) matriala, enajsto leto teče, mislim da je bila tretjino vrednosti teh dražjih variant (AMC; Zepter), obnese se pa odlično. Le pokrovk nima s tistimi temperaturnimi nastavki in piščalkami in ne vem s čem še vse, ker me to sploh ne zanima.
Bi verjela tem forum italijanskim, verejtno so kakšna mnenja š drugo podobna.
mamamia
23. okt 2011 9:43
Nimam ne AMC, Ne Zepter posode. Je proti mojemu prepričanju. Namreč - če je stvar tako super in toliko boljša od vseh drugih, bi jo proizvajalec z veseljem prodajal po kosih. Vsak ki bi kupil eno kastrolo in spoznal to neverjetno razliko v kvaliteti, bi ob prvi priliki zamenjal še ostalo. Tako si pa prisiljen v nakup v bistvu smešno dragega kompleta , da posodo sploh lahko preizkusiš. In potem ti jasno ne pride na misel, da bi okoli razlagal da....
Lisa
23. okt 2011 10:43
Jaz sem bil na Zepter predstavitvi, pa če se prav spomnim,je bil komplet, ki se je meni zdel precej majhen, čez 2 jurja. Uboga predstavljalka je bila deležna čisto spontanih nasmehov, začudenj in grimas.
Commis débarrasseur
23. okt 2011 14:29
Meni je na teh predstaitvah hecno, ko začno z nekimi kao znastvenimi uvodi, kaj vse se v posodi med kuho dogaja, a jih nekdo s poznavanjem osnov fizike zlahka zmede oziroma pove, da se marsikaj od tega dogaja tudi v vsaki drugi posodi s pokrovom ... ežoj bi tu verjetno lahko kaj dodal.
mamamia
24. okt 2011 2:40
Jaz pa nisem nikoli imela časa za take predstave, pa naj bo Tupperweare, AMC ali Avon in premnoge druge. Nakladanjea takih ali drugačnih prodajalcev enostavno ne prebavljam. Grem raje v kino. :)
Če mi nočejo kar tako prodati tistega, kar se meni zdi primerno, me živ kristus ne pripravi do tega, da bi kaj kupila. Ker, če znaš kuhat, boš naredil okusno jed v najcenejši posodi in si drage kose kupuješ nekaj let, da spraviš skupaj zbirko vseh res potrebnih kosov.
Vanja
25. okt 2011 12:44
Lisa je napisal/a: |
Nimam ne AMC, Ne Zepter posode. Je proti mojemu prepričanju. Namreč - če je stvar tako super in toliko boljša od vseh drugih, bi jo proizvajalec z veseljem prodajal po kosih. Vsak ki bi kupil eno kastrolo in spoznal to neverjetno razliko v kvaliteti, bi ob prvi priliki zamenjal še ostalo. Tako si pa prisiljen v nakup v bistvu smešno dragega kompleta , da posodo sploh lahko preizkusiš. In potem ti jasno ne pride na misel, da bi okoli razlagal da....
|
Lisa, zdaj kar je proti tvojemu prepričanju, te jaz ne bom prepričevala obratno. S
tvar je super, je draga in meni nikoli ni bilo žal denarja za nakup AMC posode. Tudi jaz sem bila v začetku polna predsodkov in posmeha na račun gospe, katera je imela predstavitev. Ko mi je mož kupil posodo, sem mnenje spremenila. V življenju sem kupila že veliko neumnosti, ki so me veliko več stale, kot nakup te kvalitetne posode. Zdaj jo imam že več kot 10 let, pa je še vedno taka, kot prvi dan.
Pa še nekaj. Vsi govorite o kompletih. Dejstvo je, da se da posoda kupiti tudi posamično, tudi samo pokrovko lahko kupiš.
Pa veliko veselja ob kuhanju.
mamica_VKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Galette z zelenjavo
Jaffa torta