Radi bi spekli krpmpir v foliji na žerjavici, takega, kot ga dobiš v mehiških restavracijah. Pa se mi tudi sanja ne, koliko časa naj bo krompir v žerjavici, da bo za pojest. Če ima kdo kaj izkušenj s tem, naj mi pomaga. Hvala
Krompir iz žerjavice
27. jul 2010 9:41
Odvisno od velikosti - tudi 1 uro. Najbolje je enega malo probat če je že. Hauschka
27. jul 2010 10:43
Eno uro pa res ni treba. Zaviješ v folijo, daš v žerjavico in približno toliko časa, kot pečeš kotlet ali kar pač pečeš na rešetki, toliko časa imaš pa krompir v žerjavici. Oziroma, ko je folija od peke že črna, je stvar več-ali-manj pečena. Tule je pa še advanced level tega istega: http://freeweb.siol.net/mamaana/page_08_2.htm Vendelina jr.
27. jul 2010 10:57
hvala
27. jul 2010 11:24
Ne verjamem, da se bo cel krompir spekel v 10-15 minutah, razen zelo majhen, pa še žerjavica mora biti res zelo vroča. Probaj pa poročaj, da bomo tudi drugi vedeli. Hauschka
27. jul 2010 11:49
Hauschka, dajmo tole sholastično diskusijo res pripeljati do nečesa ajoj.... žerjavica je že, pomenoslovno gledano, vroča. Hladna ne more biti, razen če tvoriš oksimoron. V času mojega otroštva smo krompir pekli na način, ki sem ga navedla in je bil vedno pečen, še počil je na sredi. Vendelina jr.
29. jul 2010 0:04
Brez dvoma je čas pečenja odvisen od debeline krompirja . manca51
29. jul 2010 1:16
manca51 je napisal/a: |
Brez dvoma je čas pečenja odvisen od debeline krompirja . manca51 |
Ma ne?
nola
29. jul 2010 8:16
Pa smo spet na začetku. To vem tudi sma, da je čas pečenja odvisen od velikosti krompirja :(
29. jul 2010 8:40
Tudi od starosti in sorte krompirja, če smo natančni.
rimljanka
29. jul 2010 9:18
Dekleta, kaj če bi se malo bolj prijazno pogovarjale? Bo tudi krompir boljši, če ga bomo z ljubeznijo pekle in pokušale.Naj vsak pove svoje mnenje, ni pa treba na vsak odgovor zabiti nazaj v stilu "Ma ne?" naorKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Piščančja stegna z miso pasto
Svaljki s čemaževim pestom