živjo!
imam veliko težavo. zelo rada kuham in pečem, vendar se mi vedno nekaj ponesreči. stvari delam točno po receptu, niti z najmanjšo malenkostjo ne eksperimentiram, pa je ponavadi sladica tako grozna za pogledati, da me je sram, ko jo nesem na mizo.
npr.: VEDNO se mi pri vsakem biskvitu na sredini naredi ogromen hribček. ne samo, da se malo dvigne, prava bunka nastane - zakaj? ko gledam vaše biskvite, so vsi lepo ravni...
ko pečem marmorni kolač, se mi prime, tako da ga iz modela lahko dobim samo po koščkih. sicer je odličnega okusa, ampak js bi rada, da bi lepo padel iz modela. prvič sem model namastila, potem so mi rekli, da morem povrhu še namokati, tako da sem naslednjič na vrhu še potresla malo moke, vendar se je še vseeno prijel.
pri tortah se mi kreme navadno ne strdijo (npr. enkrat sem pekla after eight torto za darilo nekomu, ki obožuje after eight in sicer po tem receptu http://www.kulinarika.net/recepti/13448/sladice/torta-a krema je bila čisto tekoča, sploh se ni strdila, kot smetana, tako da sem potem mogla celo vrečko kremfixa zravn vmiksat, da je potem vsaj približno stala na torti....)
prooosim, pomagajte, kaj delam narobe???
Mme
Temo je spremenil(a) Mme dne 22. jul 2010 13:36