Dobra košta na hvaru

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

19. jul 2010 10:02

ono je napisal/a:
Glede na odziv mojega komentarja bi cenjenim komentatorkam svetoval,da se bolj ukvarjajo s celulitisom in velikimi riti napolnjenimi z balastom slabe hrane,in še slabših vin,ki vam onemogoča realno razmišljanje in se rajši naučite kaj skuhat ,da vam nebo treba po gostilnah hodit. ono
No, kaj takega lahko brez vsake osnove navrže samo najstnik, ki še išče svojo identiteto. Če bi bil starejši, bi te z veseljem izzvala na en kulinarično - vinski dvoboj. Če pa imaš čisto slučajno več kot 18 let, se mi pa globoko smiliš. strelka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. jul 2010 11:11

Če grem nazaj na klopo. Tule je še nekaj naslovov http://www.tzhvar.hr/hr/gastronomija/restorani/ Hvar poznam pretežno z morske strani, kar se tiče notranjosti otoka, imam pa deficit. So pa dobre konobe - oziroma nekaj med konobo in kmečkim turistom za "prjatle" tudi tam. Pravijo, da se v vasi Vira zna dobro jesti. Bo že držalo, ker ima tam super hišo Stephan Lupino in slednji ima nos ne samo za dobre fotke, temveč tudi za hrano. V glavnem je pa tako, da v Dalmaciji praviloma super ješ, če se prideš gostilničarju pokazati v začetku popoldneva - in potem se zate zvečer blazno potrudi. Gre pač za en ritual: gostičničar mora videti, da je gost prišel poiskat njega (ne pa, da ga je lakota privlekla tik pred zdajci nenajavljenega in "a mate kej za pujest"). Saj poskušam ignorirati tisto one-gavljenje na prejšnji strani. Samo se mi zdi, da je smisel turizma tudi v tem, da pač gost nekako spreme nenapisana pravila kraja, ki ga obišče. In vsak kraj ima neke svoje finte. V Dalmaciji moraš malo iskati gostilničarja, na vzhodu raje barantajo in če plačaš takoj, je prodajalec užaljen.... In kdor tega ne zmore sprejeti, naj bo preprosto raje kar doma. In hkrati sprejme tudi to, da omejene izkušnje vodijo v omejeno pamet. Vendelina jr.

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

19. jul 2010 13:11

Vendelina jr. je napisal/a:
Če grem nazaj na klopo. Hvar poznam pretežno z morske strani, kar se tiče notranjosti otoka, imam pa deficit. So pa dobre konobe - oziroma nekaj med konobo in kmečkim turistom za "prjatle" tudi tam. Pravijo, da se v vasi Vira zna dobro jesti. Bo že držalo, ker ima tam super hišo Stephan Lupino in slednji ima nos ne samo za dobre fotke, temveč tudi za hrano. Vendelina jr.
Pred dvema letoma smo jedli odlične školjke in odlično ribo (za prste polizat) v krasni konobi v vasi Vira. Dostop je z morske strani ali pa peš skozi kamp Vira. K Sporočilo je spremenil(a) KARMINA dne 19. 2010 13:12

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti