10. jul 2010 20:44
Draga Rimljanka , z vsem spoštovanjem do tvojega znanja biologije, botanike in zoologije ampak saj si razliko med prejadjo in ptiči že sama nakazala. Jasno da ni neke velike ločnice čeprav je meni primerjava siničke z eno kuro malo bizarna......
Glede perja sem se oglasil zato, ker me to res moti in kwer smatram, da bi morali vsi skrbeti za pravilno izrazoslovje. Tako kot ne sprejemam, da je svinjska ribica oz. riba izkoščičeno meso kremenateljcev kar se vse prevečkrat pojavlja zadnje čase, pa še je kup takih netočnih imenovanj.
Nikoli nisem trdil da sam obvladam slovenski jezik ne kako super ampak vedno in povsod se trudim po svojih močeh. Tako grem takoj v oštarijo če vidim pred njo dnevno ponudbo na tabli: Danes imamo zreske !! in jim povem, da to ni prav. Tudi se obregnem še kam drugam ampak saj nima smisla , da bi to tukaj razlagal. To je pač moja osebna preokupacija, me pa čudi, da ti kot pooblaščena oseba tukajle na Kulinariki tiho odobravaš take jezikovne netočnosti , v mene pa se obregneš, ki nenazadnje nisem hotel nič slabega.
Sej konec koncev mi je tudi vseeno če ima korenje perje kura pa listje.
lp
hedonist