Na dopust s psom

suzanay  

član od: 13.3.2010

sporočila: 33

tema odprta - 9. jul 2010 14:48 | ogledi: 11.073 | odgovori: 24

Pozdravljeni! Zanima me kako je kaj na Hrvaškem dopustovanje v zasebnih apartmajih,če imaš zraven psa. Midva imava 16mesečno psičko Ameriški Stafford pitt bultier,ki pa v "pasošu"ima zapisano mešanka. Velika je 45cm težka pa od 22-25kg.Ima mogoče kdo izkušnje z letovanjem z psom,pa če mogoče je kdo letoval ravno z to pasmo.Kako je bil sprejet itd... V naprej se vam zahvaljujem za odgovore. Lp Suzanay suzanay

mamica_V  

član od: 7.10.2009

sporočila: 24

9. jul 2010 14:54

Tudi mi imamo psička, zato smo pač na Hrvaškem iskali apartma, kamor je dovoljeno pripeljati tudi živali in ga seveda tudi našli. Vseeno katera pasma psa je, če imajo opcijo z ljubljenčkom je ok, če pa ne, pa ne. Pač iščeš drugje. mamica_V

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

9. jul 2010 15:38

Verjetno tudi na Hrvaškem tako kot drugod. Mi smo recimo maja na Dunaju za nočitev psa plačali 6 €/noč, pa nikogar ni zanimalo koliko je velik in kakšne pasme je.

Nena

suzanay  

9. jul 2010 15:57

Ker bi prvič dopustovala z psom na morju,me zanima kje se lahko kopamo. Mamica_V,kje ste to letovali in kako ste bili zadovoljni.Namreč do sedaj se še nisva odločla kje bi bilo vredu.Sem našla na spletu kjer imajo zasebne app preko agencije adriatic in je kar veliko,ki dovoljujejo psa seveda za plačilo ponekod pa nimajo navedenega plačila.Ali je mogoče kdo iz kulinarike že kdaj letoval z to agencijo? suzanay

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

9. jul 2010 21:19

suzanay je napisal/a:
Ker bi prvič dopustovala z psom na morju,me zanima kje se lahko kopamo.  suzanay

Mislim, da tole ni stvar dovoljenosti, kje se smete kopati, ampak bontona in človekove kulture in uvidevnosti. Verjetno je jasno, da ne boste s psom na natrpani plaži, kjer bo "hodil" ljudem po glavah, poškropil pol plaže ko se bo otresel, in da se verjetno ne boste s psom kopali sredi gruče otrok, ki se igrajo v plitvi vodi. Vsaka stvar ima svojo ceno, in če se odločite za dopust s psom, morate pač vzeti v zakup sončenje in kopanje na od množice odmaknjenih plažah. Tudi sama imam psa, ampak mi je jasno, da ga drugi ljudje najbrž ne obožujejo  tako zelo kot mi.

Issi

onaon  

član od: 21.6.2010

sporočila: 72

9. jul 2010 22:08

Mislim, da tole ni stvar dovoljenosti, kje se smete kopati, ampak bontona in človekove kulture in uvidevnosti. Verjetno je jasno, da ne boste s psom na natrpani plaži, kjer bo "hodil" ljudem po glavah, poškropil pol plaže ko se bo otresel, in da se verjetno ne boste s psom kopali sredi gruče otrok, ki se igrajo v plitvi vodi. Vsaka stvar ima svojo ceno, in če se odločite za dopust s psom, morate pač vzeti v zakup sončenje in kopanje na od množice odmaknjenih plažah. Tudi sama imam psa, ampak mi je jasno, da ga drugi ljudje najbrž ne obožujejo  tako zelo kot mi.

Issi[/citat] se povsem strinjam z Issi, tudi mi smo imeli psa s sabo vendar smo vedno gledali, da nismo motili drugih, je pa tudi mene motilo, če je kak pes prišel iz vode so mu vrgli žogo, pes pa čez vse brisače..., pa čeprav smo bili sami s psom, verjemite nismo bili ravno navdušeni. onaon

suzanay  

9. jul 2010 23:05

Ja to pa vsekakor da na natrpani plaži in polno otrok ne moreš imeti psa.Nisem mislila tega saj valjda imam nekaj pameti.Keri pa nima bontona bo pa metal žogo,da bo lahko pes skakal po brisačah in po ljudeh.Tega tudi sama ne maram,da me negdo tako preskakuje.Že zaradi pasme našega psa se bolj izogibam gruči otrok,ker nikoli ne vem kako bodo reagirali njihovi starši.Jo imam vedno na povodcu raje. suzanay

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

10. jul 2010 6:14

Mene pa zanima, ali pri najemu apartmaja dovolijo, da pes spi noter, pri vas, na deki ali v košari, ali imajo zunaj posebej urejene bokse za domače živali? Mi imamo tudi psa, za dalj časa smo zmeraj prosili sosede da pazijo nanj in smo ga pustili doma, pa je potem isto en teden čisto preč, kljub temu da lepo skrbijo zanj. Ko gremo pa le za dan ali dva bi ga pa radi vzeli s sabo. Kotarca

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

10. jul 2010 12:19

Mi smo predlani letovali v kampu blizu Pule. Spali smo v tistih "kontejnerjih"-men deluje kot kakšen apartma, le da imaš več svobode in hkrati vse prostore (spalnica,kuhinja,wc,tuš,terasa). Smo se pa za ta kamp odločili, ker je bil res psom naklonjen. Kopat smo se hodili izven kamp plaže. Ob plaži imajo tuše posebej za pse, po kampu dovolj košev in vrečk za iztrebke, veliko sence-tudi na plaži. Lani pa smo bili v kampu v Rabcu, kjer pa kljub temu, da dovolijo imeti psa in zanj tudi kasirajo, nimajo primerno urejenega kampa. Ni tušev, sence ni, do primerne plaže kjer se lahko kuža kopa pa je zelo daleč in še ta je zelo skalnata. lep dopust ATNES

suzanay  

10. jul 2010 12:55

Meni ravno niso pri srcu kampi ampak bolj app.Ima še kdo kako izkušnjo ali pa predlog kam na dopust? suzanay

neznan uporabnik

10. jul 2010 13:21

Meni nikoli ni šlo v glavo, zakaj se psi najrajši otresajo v neposredni bližini ljudi? Mi smo v nekem obdobju imeli avto karavan. Zaradi otrok in zaradi psa. Prtljago smo zbasali spredaj, malo tudi na kolena, pes je pa imel zadaj svojo garsonjero. Je super potovati s psom ali z majhnimi otroki. Prisiljen si se ustavljati večkrat kot bi se sicer. Nikoli nismo imeli aranžmaja "tukaj so psi dobrodošli" a se je vseeno izšlo. Tako da kar pogumno! Se pa vedno najdejo takšni in drugačni, eni tolerirajo pse (na plaži), če ti toleriraš njih, drugi vreščijo, tretji "zahtevajo odškodnino" za remetenje boravka... iztočnica za topogledne situacije se mi zdi da je upoštevanje dejstva, da smo mi mi, drugi pa drugi japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti