tema odprta - 9. jul 2010 10:58 | ogledi: 8.647 | odgovori: 12
Živjo kuhar -ji/-ice in class='poudarjeno'>n ostali kulinariki.
Imam problem oz. kar več. Situacija je takšna. Očetu, bi rada za 50-tko speklan class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torto.n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> Torte ne delam prvič. Ustavim se pa pri količinah. Našla sem že okus in class='poudarjeno'>n receptn class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> torte, katere bi se lotila
http://www.kulinarika.net/recepti/4046/sladice/cokoladn
Zdaj pa spremembe. Pekač je velik cca. 32x40 cm. Torej, bi morala glede na komentarje maso podvojiti samo za eno plast (spodnja) in class='poudarjeno'>n biskvit speči še enkrat (zgornji del). Ustavi se mi pri kremi, ker bi rada spremenila kremo skoraj v celoti. Rada bi višjo plast kreme in class='poudarjeno'>n nekaj sladke smetane nadomestila z grškim jogurtom in class='poudarjeno'>n maskarponejem. Sedaj ne vem koliko kreme, bi bilo za to potrebne? Računala sem cca. 3,5 l kreme (1,8 l grškega jogurta 700 g maskarponeja, 0,5 ml smetane, 500 ml pomarančnega soka). To sem malo pokopirala po temle receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/11819/sladice/antilsk
ok, zdaj pa koliko krem fixa naj dodam, da bo zadeva res trda? V receptu piše 5 vrečk, še kakšno več mogoče za "zihr". ponavadi je 1 vrečka na 500 ml tekočine, torej 7 vrečk (3,5 ml tekočine po tistih količinah).
Zdaj je pa še en class='poudarjeno'>n problem. Zadeva v hladilnik bo šla zelo težko, ker tako velikega hladilnika nimamo. (oz. moram še enega premerit). Koliko stopinj rabi želatina oz. krem fix, da se to strdi in class='poudarjeno'>n koliko časa se bo to strjevalo? Kam naj to postavim? Razmišljala sem na klet in class='poudarjeno'>n koliko časa bo to trajalo, da vem časovno s pripravo?
Prosim za nasvete in class='poudarjeno'>n pomoč in class='poudarjeno'>n hvala vsem, ki boste kakorkoli pomagali.
Bernarda85