Katero knjigo izbrati?

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

9. jul 2010 15:48

@ežoj: z zastavo si čisto majčkeno prepozen, ampak vseeno jo spravi, drugo leto ti utegne priti prav, če ne še prej... lp, proxima

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

9. jul 2010 17:22

Ja proxima, kako, da jaz za to nisem vedel ( za Berlin sem ). Kot vidim manjkal je tudi Badiou, pa Negri pa verjetn še kdo. Verjetno so se nas ustrašili, da bi začeli takoj z revolucijo " hasta la victoria finalmente ".

Pa drugač: imam vtis, da se naši ( politiki ) sramujejo Žižka.

Pa, da ostanem v temi:

Kalika, ko imaš takšne težave z izbiro knjige, verjetno je abrahamka zelo angažirana za " cosa nostra " ( komunizem in pravičen svet ) lahko ji podariš knjigo A. Badiou, The meaning of Sarkozy ali S. Žižek ( napisano s ta pravimi ž-ji ) First as Tragedy, Then as Farce, ali kar obe

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 09. 2010 17:22

neznan uporabnik

9. jul 2010 22:28

Pa v bandiero roso zaviješ, pa maš Ežoj, z veseljem bi se postavila ob bok S. Žižeku, če ne bi bil tak, kakršen je. Mi je zlo žal ampak tudi če bi hotela, mi moje truplo z vsemi svojimi fiziološkimi posebnostmi ne dovoljuje tega (edino če v kratkem izumim portable WC). Tako pač je. Ajnštajnu še oprostim tiste skuštrane lase, drugače me pa posebneži ne fascinirajo. Venomer imam občutek, da kaj dosti maneverskega prostora v širšem življenju nimajo. Mene fascinirajo tisti uspešneži, ki so sposobni s plačami, kakršne trenutno so, peljati kolikor toliko človeka dostojno življenje. In ne fascinirajo me taki, ki se na tiskovkah ali predavanjih raztegujejo na kavčih in vrtajo po nosu. Ne pripadam avantgardni dekadenci, ki se dela, da razume in sprejema vse od kraja in bolj ko je nekaj "posebno in drugačno", bolj kimajo (bohnedej da jim postaviš nekaj podvprašanj, te znajo nazjat da si totalen butelj) In zakaj imaš vtis, da se naši (politiki) sramujejo Žižka? japaja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

10. jul 2010 6:29

Eh, japaja, mal pretiravaš. Takim tipom se spregledajo posebnosti, znani so po drugih stvareh in zaradi tega cenjeni. Ti bi Žižka obravnavala enako kot puhoglavce iz Vendijinih postov o moški modi, ali kot naše " kobajagi " poznate puhoglavce, ki se delajo ( sami sebi ) pomembni na dodelitvi kakšnih Viktorjev ( ki so si jih izmislili ravno zato, da bi bili videti pomembni ). Čeprav sedaj ( zaenkrat še, pa upam da ne za dolgo ) imamo kapitalizem, lahko vseen razmišljamo z lastno glavo, čeprav kapitalizam vse naredi, da se to ne bi zgodilo........., moram nehat, me kar zanese, je prezgodaj za razburjanje.

Skratka, kapitalizem je v riti, in to je vsem na planetu znano, razen v Sloveniji, ki se dela kot, da Žižek sploh ne obstaja, celo intelektualci ( razen mene), se ga ne upajo omenit.

ps. upam, da za avantgardno dekadenco nimaš naših kvazi pomembnežev, prej omenjenih s podelitve Viktorjev.

ežoj

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

10. jul 2010 10:14

japaja je napisal/a:
Ežoj, z veseljem bi se postavila ob bok S. Žižeku, če ne bi bil tak, kakršen je. Mi je zlo žal ampak tudi če bi hotela, mi moje truplo z vsemi svojimi fiziološkimi posebnostmi ne dovoljuje tega (edino če v kratkem izumim portable WC). japaja
Žižek pa v jok in na drevo... (kislo press) Analia Hounie Žižek, argentinska lepotica z doktoratom iz filozofije, trenutna(?) Žižkova soproga

neznan uporabnik

10. jul 2010 11:14

In to je menda že tretja trenutna? (Dobra, nimaš kej. Certifikat tudi ima, ful sm ji fouš) Hehe, saj vem, problem je v meni hahahoho... mi preveč deluje kemija tako pri zaljubljenosti kot tudi pri odklanjanju določenih oseb (ali situacij..) Ko mi plexus solaris zaigra in ko mi gre na *piiip*, je zame povestica končana. Poudarek je na "zame". Ostali pa ad libitum Eden od dejavnikov, da sem in da se počutim tako, kot se, je tudi ta, da v moji prisotnosti nikomur ni dovoljeno pljuvati, vrtati po nosu (in jesti smrklja!) ali me kako drugače posiljevati s svojimi naprednosvobodnjaškimi obnašanji. Se je pa znašel, tale Slavoj..nikoli nisem trdila, da ni inteligenten. japaja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. jul 2010 19:27

Slavoj Žižek se je poročil dvakrat. Ima dva sinova, 35 in 9 let. Z mamo prvega sina ni bil poročen, z zadnjo ženo pa nima ptrok. A je zadosti podatkov, da bo kurnik razrešil uporabno nalogo? Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti