2. okt 2012 13:07
Oh, to risanje na smetano. Jaz tudi prakticiram, da narišem na folijo in nato ko se strdi dam na torto. Včasih se mi zlomi, to je hudič.
Pa prvo vprašanje: kako naj natančno tišem s stopljeno čokolado, vrečka se vedno strga, pripomočki brizgajo preveč develo, zdaj poskušam s tistim doma narejenim škrniceljčkom iz peki papirja. Ta je še najboljši, ampak jaz neroda ne znam naredit prav enkratnega. Torej ali imajo v trgovini in kje kakšen pripomoček, s katerim bi lahko natančno risala s stopljeno čokolado.
Mene pa zanima večno vprašanja, s čim naj obarvam smetano za lepe žive barve. Živim v zaplankanem predelu slo, kjer imajo samo tiste 4 tubice barve. Porabiš dve tubi, da dobiš malo normalno barvo. prosim vse, ki ste kdajkoli reševakle to barvanje smetano s čimerkoli 8(alinovec, sok rdeče pese....kaj pa druge barve).
Pa še drugo vprašanje. katero smetano uporabljate za krašenje torte in katera je najboljša za kremo za torto (skuhana smetana z jedilno čokolado, ohlajena, zmiksana), ker se mi včasih noče in noče strditi.
thanks.
alpska roža