25. jun 2010 10:43
Tri leta sem se ukvarjala z organizacijo abrahamskega slavja in imam kar nekaj izkušen. Vedno sem na koncu slavljenca vprašala, kaj je bilo najboljše.
1. 50 balonov s helijem, spuščenih pod strop nad omizjem, kjer smo slavili. Na balonih napis 50. Udeleženci so smeli odnesti s sabo balone. ( Se si ugledni gospodje izmišljevali vnuke, pa otroke, nesli pa so tisti balon ko frocki iz Mc Donaldsa.
2.Torta v obliki nogometnega igrišča z žogo. Rezultat 5:0 slavljenec : Abraham. ( nogometni navdušenec in zelo resen gospod.)
3. Bratranci in sestrične so prinesli na prizorišče: košaro s 50 rdečimi, zglancanimi jabolki, da bo imela tako rdeča lica. Naročje s 50 rdečimi nageljni, da bo tako dehteča in cvetoča. Košaro z 50 kolački, ki jih ima najraje, vsakim zavitim v celofan in s trakcem. Košaro s 50 rum ploščicami, ki jo spominjajo na neki kiosk pred šolo.
4. Vsi so dobili svojo abrahamsko pesem. Znana melodija in prilagojeno besedilo ( Che Sera, Kekčeva pesem, Vse je lepše, ker te ljubim, Irena lahko noč). Besedilo smo razdelili na mize med slavjem in so vsi znali zapeti.
5. Igre asociacij: Zbrali smo zanimivosti iz življenja slavljenca in mu dali v roke predmet, pa se je moral spomniti, na kaj se mora spomniti. Bilo je toliko presenečenj, smeha, solz, no, tudi kake zadrege. To lahko pripraviš samo, če imaš res stik s slavljencem. To je nekakšna kronika, pri katere sodeluje slavljenec, ki pripoveduje zgodbo, ostali pa jo dopolnijo. Vsi gostje so bilo nad idejo zelo navdušeni.
6. Kaj je bilo najbolj ganljivo: trenutek, ko je mama slavljenke dobila šopek od hčere. Da se ve, kdo ima znajvečje zasluge. Jokale so mame, hčere in publika.
Ko sem se že dogovorila, da me kolega nauči zaigrat na kitaro Ko sem bil mlad ,sem bil trapast, se dozmenila za kitaro in učitelja petja, je umrl oče in je padlo v vodo. Prijateljica pravi, da bi jo kap, če bi rekla, da Adija Smolarja, njenega najljubšega pevca ni mogoče dobiti, pa sem se jaz potrudila in zaigrala. Njen mož je poskrbel za gosta in jaz sem ga le vnesla v program, pa nisem vedela, kdo je. Ko je pred slavljenko stopil Adi Smolar in zaigral, Ko sem bil mlad, sem bil trapast, sem videla, da se je komaj obdržala na nogah. Njeni bratranci pa so se naučili eno pesem in jo odigrali.
Vsa darila morajo biti izbrana tako,da se pogleda prej v srce slavljenca.
F r i n a