30. avg 2010 15:06
Zopet semalojavljam, da poročam kako je z menoj. Obsevanje je že lepo čez polovico, počasi se bliža konec. Če sem odkrita, komaj čakam. pojavili so se sicer stranski učinki, kot npr. manjše težave s prebavo, a nič omembe vrednega in zmanjšan apetit. Tisto kar bi jedla ne smem, tisto kar lahko, hja, do tega mi pa ni. Le kdo bi jedel kuhano sadje in zelenjavo v tem letnem času, ko je svežega in domačega na pretek. No, tukaj sem malo grešila in morda tudi zato malce težav. Po tanovem ubogam. Malo rešujem s okolado in prepečencem, ampak teh 10 dni bom že še zdržala. Sicer veselo skačem naokrog in včeraj sem na bolšjem sejmu našla čudovit steklen servis. Imam pa ogledanih še nekaj stvari. Upam, da me bodo počakale, sicer pa pride morda kaj novega, še lepšega in "cenejšega", Predvsem se bojim za tole zadnje, cenejše. Skratka, približno tako kot kača, se bo zame letos dopust začel šele po zdravljenju. Moji francoski kolegi me že nestrpno pričakujejo, jaz pa seveda tudi komaj čakam. Mislim, da se mi bo tam apetit čudežno vrnil. No in ko se vrnem še Dobrna, potem bodo pa že tako ali tako novoletne fešte, pa ga bom spet nasankala, ker nobene ne bom smela spustit. Pa še pomemben podatek, ker je to pač kulinarika. Moja shramba je polna domačih dobrot. Police se kar šibijo, kozarcev je že zmanjkalo, v kleti je še nekaj prostora. Vse to pa na račun mojih otrok in moža. .Še bo luštno. lp Vesna