Pozdravljeni! Ne vem če bo moje vprašanje naletelo na plodna tla, a vendar...Zopet sem zamudila Majesovo oddajo, kjer je povedal recept za izdelavo Smolnatega mazila. Ima kdo natančno recepturo za izdelavo le-tega? Bila bi vam zelo hvaležna!
ŠNUKI
Pozdravljeni! Ne vem če bo moje vprašanje naletelo na plodna tla, a vendar...Zopet sem zamudila Majesovo oddajo, kjer je povedal recept za izdelavo Smolnatega mazila. Ima kdo natančno recepturo za izdelavo le-tega? Bila bi vam zelo hvaležna!
ŠNUKI
20. jun 2010 18:43
SMOLNATO MAZILO
Smola iglavcev (najboljša cedrova smola) 20 g, rumeni čebelji vosek 15 g, beli čebelji vosek 20 g, maslo 5g, olivno olje - hladno stiskano 150 g, mira ( smola ali tinktira) 1 g ( lahko tudi olje evkalipta )
UPORABA:
Za celjenje ran, za prekrvavitev, za jačanje kapilarnega pretoka krvi (črne noge ), za neutralizacijo adrenalinskih bolečin. Za neutralizacijo bolečin, ki nastanejo zaradi hormonskih motej (bolečine v plečih in ramenskem delu pri ženskah). Tudi sicer za nekaj časa neutralizira bolečine v sklepih.
(Vir : Nasveti in recepti iz kmetije pod Rogom Avtor: jože Majes )
kobra 1
21. jun 2010 18:05
Draga Kobra 1, bili ste mi v veliko pomoč. Hvala za obsežen odgovor, upam, da lahko kdaj s kakšnim nasvetom vrnem uslugo. Še enkrat hvala, bodite zdravi in lepo se imejte. ŠNUKIKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Peresniki po bolonjsko
Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom