6. jun 2010 14:03
Zame so najboljša referenca komentarji, ki ti povejo kje se utekne zatakniti, na kaj biti pazljiv oz. kako se je recept zdel eni dokaj reprezentativni populaciji. Nekaj naredijo tudi slike, ki pa seveda znajo "zavajati" če lahko temu tako rečem-če je torta oblečena v ticino in s celega slikana jaz o njen ne izvem praktično nič. Fajn so tudi opombe avtorja, ki pove morda iz kje je recept, kaj sam priporoča, glede na to, da je on to že naredil itd.
Najboljši recepti so pa tisti, ki posamezniku ustrezajo glede na preference jedi. Npr. Mozartovo torto mi lahko ljudje še tako hvalijo pa mi je ne bodo prodali, ker mi marcipan ne gre po grlu, tudi z Saherco se me težko osvoji, ker zame marmelada in čokolada hkrati je a no go.Zaradi tega seveda ne trobim, da je Saherca in Mozartova torta zanič. Dalje, moja mama se recimo zgrozi ob misli na golaž s polento, zraven mora biti ali kruh ali pašta, meni pa je polenta nujna v golažu. Zatorej je meni recept golaža s polento super, tebi morda ne odgovarja
Če pa že hočeš nek kao odgovor na relativno trapasto vprašanje o najljubših receptih (ne poveš niti katero področje te zanima-zelenjava, meso, sladice...) so mi najljubše sladice, ker sem pač odvisnik od cukra. Večinoma vse v kar konkretno stopi temna čokolada, kremaste stvari, moussi in podobno...Od slanega pa razni skutni zavitki z zelenjavo, narastki in podobno
Viva Meier