3. jun 2010 15:21
Naor, enkrat sem brala v SP intervju z precej kurantim mislecem (se mi zdi, da je bil BHL, nisem pa čisto prepričana) in ta je razložil, da smo v sedanje življenje prinesli porive, ki so jih imeli naši predniki v kameni dobi in še prej.
In sicer, ženske smo iz nabiralk sadežev postale potrošnice (moja pra-pra-mati je morala biti strahovito dobra v zibranju sadežev in kombiniranju okraskov
, moški so pa prinesli neko bojevitost in naletavanje.
In bojevitosti in naletavanja v današnji družbi ne morejo ravno izživeti. Nogomet je taka light verzija bojevanja (baje se, according to a male thinker, moški radi bojujejo, samo ne marajo posledic svojega bojevanja) in tekmovanja. Pa kar izčrpljujoča je. In zategadelj moška publika v nogometu vidi neke recidive taktike, prelisičenja in ne-vem-kaj-še in pač tako gledajo nogomet.
Me tega sicer ne vidimo. Me gledamo 22 igralcev + 4 sodnike in potem so tudi seksi selektorji... Saj basket je tudi okej, samo tam imaš samo dvarat po pet igralcev in tri sodnike - pri nogometu je pa katalog večji.
Na koncu itak zmagajo tisti, ki so bolj fotogenični in seksi. Samo moški tega ne verjamejo in se držijo teorije o taktiki. Bože moj...
Vendelina jr.