Čas je za nogomet!!!

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

11. jul 2010 10:18

Jaz bom danes dokaj neobremenjeno spremljala tekmo. Sprav sem bila čisto za Nizozemce, in če bi se že morala izreči, bi zmago privoščila njim. Ampak so mi tudi Španci sipmatični postali, čeprav so premagali moje favorite, Nemce (zato so mi všeč, ker so mlada ekipa, tako pozitivno mi delujejo...). In bom danes torej spremljala igro in uživala v vsakem napadu ali dobri obrambi, Pauli pa naj izbere zmagovalca.

Aja, pa vesela sem, da so Nemci premagali Urugvajce.

 

Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. jul 2010 19:38

Včeraj (sobota, 9. julij) je v jutranjem Navalu na gol Prašnikar izjavil nekaj takega...da bi mu bilo treba doživljenjsko prepovedati nastopanje v medijih. Namreč, človek si je zastavljal vprašanje, "kako je z zmagovalno mentaliteto v nemški reprezentanci pri tistih članih, ki da niso nemškega rodu"....? GRRRRR. Skratka, po Prašnikarjevo je zmagovalna mentaliteta eni etniji bolj lastna kot drugi in to je že kao genetsko. To, Bojan P. je čisto navadni rasizem, to so prodajali v nemških pivnicah v enih drugih časih. Ki se ne smejo nikoli več vrniti. In tudi FIFA, ki je znana po veliki akciji Say no to racism, se na veliko načinov trudi, da bi rasizem in ostale sovražnosti umaknila iz scene, ampak tega Bojana se zadeva ni prijela. Fej ga bodi. Celotni zvočni zapis se najde na MMC RTVSLO, če bo kdo iskal. Drugače sem pa zaradi tega prispevka že napisal protest na Radio. Če je že izjava bedasta in neprimerna, potem je za to, da je bila objavljena, kriva odsotnost uredniške presoje. Drugače je pa za danes zvečer jasno. La Roja, nič drugega. Vendelina jr.

Košuta  

član od: 8.7.2008

sporočila: 199

11. jul 2010 22:51

Bravo, Vendelina jr.! Ker je finalna tekma dolgočasna, bom ob tem zapisala še en primer diskriminacije, ki me je zelo zbodel, nanaša pa se konkretno na mundial. Zelo me namreč moti, da se nogomet obravnava kot šport, ki ga tradicionalno gledajo moški. In potem na raznoraznih radiih (pa še kje) slišim "duhovite" izjave komentatorjev s smislu, ja ženske, kaj boste pa ta mesec počele, ko bodo vaši moški gledali nogomet. Takšno razmišljanje in govorjenje seveda ocenjujem kot diskriminatorno. Zakaj? Ker nekateri imamo radi dober šport. Zelo. Tako, da doživljamo vzpone in padce rokometašev iz Knežjega mesta, tako da nam vsaj enkrat vendarle znese obiskati evropsko prvenstvo v košarki in se na ta račun odpovedati letnemu dopustu, tako, da si ogledamo kakšno slovensko ligaško nogometno tekmo, sicer pa ali v živo ali pred TV poleg vsega naštetega navijamo za blejske odbojkarje, Majdičevo, Mazejevo, veslače itd itd... Spol z ljubeznijo do športa in navijaštvom pač nima kaj dosti zveze. In so mi potem čisto mimo ankete na ulicah, ko ženske sprašujejo, ali vedo, kaj je ofsajd in podobne nebuloze. In seveda logično - nekatere vedo, druge ne, pač v skladu z njihovim zanimanjem, ampak point prispevka je pa v "nevednih" ženskah (mislim, da se je s takšnim prispevkom letos "proslavila" tudi nacionalka, če se motim, me prosim popravite). Po drugi strani pa vam lahko iz prve roke povem, koliko je tudi moških, ki jih šport pač ne zanima in o njem ne vedo veliko. Pač ni predmet njihovega zanimanja, ni problem. Samo za oris; enkrat me je eden prepričeval, da "nocoj Inter igra s Španijo", drugi do še pred kratkim ni nikoli slišal za Ronaldinha. Pa to sploh nista osamljena primera. In ne navajam ju z namenom blamaže moškega spola, daleč od tega, temveč ker želim poudariti, da se ljudje zanimamo za različne zadeve, spol ima pa s tem bolj malo zveze. Zato se mi ne zdi prav, da se samo ženski spol sam po sebi označuje kot kot nogometnega analfabeta. Oziroma zdi se mi, da so časi takšnega razmišljanja rahlo mimo.

Od takšnih karakterizacij pa do delanja razlik po narodnosti in posledično spraševanj o mentaliteti določenih nogometašev, ker pač niso nemškega rodu, je manj kot korak. Žalostno, da to izjavi nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance. Poleg tega pa očitno ne ve, da so se Nemci oklicali za Die Multikulti Elf - in to izpostavljali kot njihovo prednost, seveda.

 

In nenazadnje: koliko koga po spolu zanima šport in koliko kdo po spolu ve o nogometu, se lahko tisti, ki pripravljajo zgoraj omenjene ankete in prispevke, prepričajo ob branju te teme. Tole sem sicer hotela zapisati jutri oziroma po zadnjem sodnikovem žvižgu, pa bom že zdaj. Hvala kolegici spagon, ker je odprla tole temo. Odziv je pravi mundialski in ko sem brala strani od začetka, sem videla, kako smo resnično vse doživljale skupaj - vzpone, padce naše reprezentance, vsaka s svojim okusom za nogometne lepotce.. Nismo se vedno strinjale, ampak tako je tudi prav, dopuščanje različnosti mnenj je odlika tega foruma. Zase lahko povem, da sem zelo vesela, ker sem lahko svoje nogometne občutke in misli delila z vami - meni je bilo super in upam, da bomo čez štiri leta v času mundiala znova takole harale po forumih.

 

Ampak Španci pa še vedno niso zadeli, porkaduš.

Košuta

Sporočilo je spremenil(a) Košuta dne 11. 2010 22:54

Košuta  

član od: 8.7.2008

sporočila: 199

11. jul 2010 23:04

Košuta

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

11. jul 2010 23:12

ja, moji niso zmagali, zoga je okrogla...

moram pa biti pravicna in reci, da so Spanci le bili malo bolj napadalni 

Nena-morje

neznan uporabnik

11. jul 2010 23:59

Meni je bil tale mundialči čist všeč, dobila sem stavo, juhu! japaja

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

12. jul 2010 7:24

Komentar mojega moža ki je sicer navijal za špance : Milovanovič in sodnik sta za pred strelski vod .

Bernarda

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

12. jul 2010 8:04

Čestitke Špancem, to je velik uspeh, po zmagi na evropskem prvenstvu pred dvema letoma jim zdaj pripada še svetovna lovorika. Kapo dol fantje, bi rekel Katanec.

Japaja ti si dobila stavo, čestitke in tudi tu pravilno napovedala prve štiri.  Sama sem falila celoten vrsti red, dokler se ne izpostavim, gre vse tako kot želim, potem pa  Naslednjič bom raje tiho

Košuta se strinjam s tabo, gledanje na nogomet kot tradicionalno moški šport je pase.

 

Vilma

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. jul 2010 8:45

Košuta, se stirnjam. Say no to the racism. Saj no to the sex discrimination. Jaz že pogrešam nogomet (tisto, ko si organiziraš večer za gledanje tekme in diskusijo o tekmi naslednji dan). Sedaj čakam na basket v Turčiji. Pa na tekmo Slovenija:Avstralija v Stožicah. Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. jul 2010 8:51

Aja, pa še ena erotična. Čeprav Puyolove brisače se ne da prekositi... Novinarka TV postaje sprašuje Casillasa, kako se počuti po osvojenem prvenstvu...in potem Iker zmore prvi odgovor, potem pa ne zmore več. Novinarka je namreč privatno njegova punca http://www.elpais.com/videos/deportes/beso/Iker/Cas Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 12. 2010 08:52

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti