Čas je za nogomet!!!

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

7. jul 2010 11:04

Že od desetega leta starosti ( ne me vprašat zakaj, ker ne vem ) navijam za Nemce zato srčno upam, da letos zmagajo. Drugih in tretjih mest je bilo dovolj ! banana130

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

7. jul 2010 11:32

Mamamia, ko sem sama v takem precepu (da ne vem, za koga navijat), potem se odločim za nefavorita. 

Ker tokrat ni dileme, danes in v nedeljo moje srce bije za Nemčijo. Katera je enkrat v tej temi napisala, da se njej star oče obrača v grobu? No moj dedek se tudi

Vendelina glede Kosa... Ko sem ga prvič videla v studiu (in nisem vedela, da je bil včasih sodnik), me je kap, ker meni pa tole ne gre v želodec. Predsednik edine slovenske protikorupcijske komisije na eni strani in nekdanji ngometni sodnik. In če tehtamo obe njegovi funkciji, pač prevladuje sedanja in ne nekdanja. In če se spomnimo še vseh nedavnih stavniških nogometnih afer, v kateri so omenjali celo Slovenijo... Da končam: zamerim nacionalki, da so ga vzeli v studio za komentatorja. Pa še neatraktiven je in dosadan do amena.

No, pa sem se mal spihala.

Vilma

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

7. jul 2010 11:48

Meni je tudi Saško Jerkovič tako simpatičen, pravi cuker! Od takrat, ko se je pri poročilih-športu med enim prispevkom - mislim da o tekmi v nošenju soprog na hrbtu - neutolažljivo režal v kamero :D

Ne morem pa poslušat komentarjev P. Glihe in A. Jermaniša (aka Švicko - mislim kakšen nick je to??!!). Saj jim ne očitam nogometnega znanja, na živce mi gre njuna uporaba zaimka kateri, namesto ki. Npr: Wesley Sneijder, kateri igra za italijanski Inter, je....

Vem, butasta malenkost, ma me moti :D

saša

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

7. jul 2010 12:58

@Spagon, tole bo pa mojem prvič, da se midve ne strinjava - ampak, dej no, Švicko je pa ja zakon. Saj je smotan, ampak za moj malo sprevržen okus je pa super kjut (tisti "kateri" sicer tudi meni dviga pritisk, ampak sem nekako navajena, da dosti Koprčanov, pa tudi Goričanov, tako govori v "dobri veri", da govorijo slovnično pravilno). Ampak saj je fuzbaler, ne pa novinar, zato mu jaz vse odpustim

Mi je pa včeraj s svojim nekako vreščečim nastopom najedala Mojca Mavec, ki sem jo sicer "med plankami" kar rada gledala. Ampak na nogometno zelenico pa ne paše najbolj.

Sicer pa težko prenašam Udoviča, ker govori z zaprtimi usti in totalno brez energije, sicer pa res pogrešam dr. Zdenka, ki mi je evropsko prvenstvo neznansko popestril s tistimi svojimi malo starinskimi izrazi in okornim risanjem puščic in krogcev z miško - vsako tekmo sem komaj čakala na njegovo analizo, da sem se zabavala.

Sicer pa - komaj čakam nocojšnji večer, bom po dolgem času navijala skoraj enakovredno za obe ekipi (za Špance seveda eno četrtino bolj). Juhej, rdeča strast proti nemškemu stroju, to bo napeto

Mojca

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

7. jul 2010 13:07

Ahahahha MamaF, Švicko je super kjut? Kaka faca si ti

Meni je Mojca kar Ok, težje mi gre pri oni črni Mateji, ki skoz govori "v petnajstmetrskem prostoru". A ji lahko kdo pove, da je v fuzbalu šestnajstmetrski prostor??

Drugače pa imam poleg Saškota rada Berganta, Juana Vasleta in komentatorja Stareta. Amapak samo zato, ker ima take izjave, da se cepaš od smeha. Če nima svojega duhovitega dne, zna bit prav dolgočasen.

Aja, še nekaj njegovih superizjav iz nogometa

Nogomet

• .. nogometaš Liverpoola Sinama ima francosko poreklo. Njegovi predniki so z otočka Reunion, ki je nekje med afriško in avstralsko celino. To je v bližini Madagaskarja ...
  • Priložnost, udarec in 1:0! Ne, ne, ofsajd, ne bo gola. Ofsajd, je pokazal stranski sodnik. Poglejmo še enkrat … A, ne, žoga mimo gola, joj, joj. Pa imam čisto nova očala. (SP v nogometu 2006, Španija - Tunizija, 19. 6. 2006)
  • Sodnik mora paziti, da mu stvari ne uidejo iz igrišča (o uhajanju)
  • Eboue je za Kokota kot Carl Lewis. (med tekmo Slovenija : Slonokoščena obala)
  • In ... Grk kotom! (med nogometno tekmo, ko so si Grki priborili kot)

Druge izjave so pa tukaj: http://sl.wikiquote.org/wiki/Andrej_Stare

saša

Sporočilo je spremenil(a) spagon dne 07. 2010 13:08

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

7. jul 2010 13:20

Hm, komantatorji... Ne vem, vse je ena srednja žalost. Stare: za hokej, atletiko,... ampak ne za nogomet, in vse bi mogoče še šlo, če bi mu nekdo kdaj nos obrisal!? Verdenik: on je ustvaril tole generacijo, zaradi njega tako igrajo,... OK, zanimiv zaradi starinskosti :) Kuljajeva in nogomet?! No go. Na noben način, samo 2 minuti sem jo poslušala, kot bi mi jasno hotela povedat, da težko dojemam. Švicko? Hehe, on bi svojmu otroku lego kocke iz druge roke kupil (in to je resno izjavil). Zdaj pa ne moje mnenje ampak mnenje nekaterih nogometašev: velika večina komentatorjev ni nikoli občutila dejanskih razmer NA igrišču (v smislu razdalj, načinov postopanja,..) in zato so kakšni komentarji, ki so meni totalno sprejemljivi moškemu občinstvu smešni. Jih po eni strani razumem, no. Hm, kaj nam ostane?! Pa naj bo oranžno!

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

7. jul 2010 13:25

Jaaaa, Stare! Moj najljubši - sploh, ko ima "dan", kot praviš. Zadnjič je spet modroval v stilu :"... ja, no no no, takole se pa nogometa ne igra, to pa ni bilo lepo ..." (ob prekršku za runemi karton)

ali pa :" ... no, kot sem že malo prej sam omenil (pa seveda ni mogel), je sedaj tudi sodnik opazil prekršek v napadu ..."

Še dobro, da nogomet tudi gledamo in ne samo poslušamo, čeprav je včasih prav zabavno, posebej, ko je igra bolj "uspavanka", kot radi rečejo naši komentatorji.

Meni je dolgočasen Milovanovič, Bergant je OK, samo včasih mi gre na živce, ko sredi največje akcije modruje okoli izgovorjave kakšnega imena in seveda ves čas povdarja, da on izgovarja pravilno. Enkrat se mu je recimo on enem izvajanju kota zareklo (bom zapisala fonetično):" ... odbija Kujt, no seveda - to je le ena od različic izgovorjave priimka Nizozemca Kavta (Kuyt), ki jih slišimo med komentatorji ..."

Pa modrovanje o Xabiju in Xaviju je tudi razpletal ravno ob enem prostem strelu, še dobro, da smo videli posnetek.

Mah, saj so kar fajn, no, da ne bom samo šimfala

Mojca

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

7. jul 2010 13:33

Joj ja, Mateja gre pa tudi meni ornk nekam. Hudiča, proti njeni slovnici je kateri super nadpovprečen. So  pač novinarji oz. »novinarji«, kateri res ne bi smeli ust odpret drugače kot s pomočjo bobna. O Jasni ne bom izgubljala besed (raje ne), Mojca mi je bila pa včeraj kar kul, pa mi drugače skoraj nikoli ni  (še zdaj mi ni jasno, zakaj se ob dnevu reformacije klanja martinu Luthru Kingu).

Saško je tudi meni prav simaptičen, E-ju bi lahko kdo povedal, da je dvAnajst, ne dvanAjst, pa Kos mi je tud kar v redu (bohpomagi), Oblaka pa tudi če nikoli več ne povabijo.  Nadvse sem bila zadovoljna, ko so Kavčiča poslali domov, Stare je pa itak zakon. Vsekakor je pa nacionalka svetlobna tisočletja pred komercialko, kjer jim tudi boben ne more pomagat.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. jul 2010 14:25

Joj, kakšno skrinjico sem odprla. Izkazalo se bo, da ima vsaka svoje komentatorske favorite in da se tudi slučajno ne strinjamo. Andrej Stare - v bistvu je car, ker že dolgo časa lepo tolče dva šihta in oboje mu plačajo. Urbana legenda pravi, da je moral nekoč, ko je bil še mlad zdarvnik in so ga poznali s tevejke, niso pa vedeli, da je zdravnik, prišel nekoč na dežurstvu na obisk k pacientu na dom in ko ga je pacient videl je rekel:sedaj bom pa res umrl, tudi ta pravega zdravnika mi ne pošljejo več, kar tega igralca s televizije......-) Anyway, meni njegov robat humor, ki gre v neokusnost (da bi se podelal, če bi ponoči srečal moža novozelandske sedmerobojke, ki je, BTW, svetovna prvakinja, njen mož je pa res precej hrusta - take izjave naj lepo prosim, prodaja doma, na poziciji komentiranja naj se jim pa izogne). Pa tiste neokusnosti o paraolimpijcih (vozičkarji).....pa njegovo najedanje o tem, kakšne notranje poškodbe ima kateri športnik in kako ga šport izčrpava, skratka, če zadevo komentira Stare, pri nas poksušamo iskati športni prenos na drugih kanaliz. Verdenik je čisto simpatičen gospod z zaslugami, ampak ni televizičen. Oziroma po slovnensko: za kamero in radio je dolgočasen. Če je nekdo "televizičen" se ugotovi tako, da gledaš sliko, ton pa izključiš in potem bolje vidiš, če človek v kadru z veseljem in prepričanjem nekaj počne - ali pa bi najraje pobegnil kam drugam. In pri Verdeniku vidiš, če izključiš ton, predvsem živčno trzanje z ustnicami in skrb, da ne bo preveč ali premalo mahal z rokami. Lahko so nam ljudje prijetni, ker so nam blizu njihove ideje in ker cenimo njihovo delo, ampak tudi prijetni in zasebno simpatični niso nujno televizični, pa tudi tisti, ki nam grejo idejno precej na jetra, so lahko zelo televizični. Ta modrost velja za vse programe in žanre. Neodvisno od tega, tista Jarčeva frizura je pa nightmare. Vendelina jr.

neznan uporabnik

7. jul 2010 14:36

To ti je isto kot na Kulinariki...eni so kulinarikavizični, drugače pa znajo biti nightmare...ali obratno japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti