3. jun 2010 22:58
Vanja: The Complete Meat Cookbook od Bruce Aidells and Denis Kelly, str.94.
Po moje je rosbratl polovica t- bone, za šimbas nisem siguren, menda je siloin steak
ežoj
3. jun 2010 22:58
Vanja: The Complete Meat Cookbook od Bruce Aidells and Denis Kelly, str.94.
Po moje je rosbratl polovica t- bone, za šimbas nisem siguren, menda je siloin steak
ežoj
4. jun 2010 0:11
Ežoj,
Vanja
4. jun 2010 8:54
Imate vsi po svoje prav razen Sensie, ki trdi, da se meso po vsem svetu reže enako. To ni res, saj poznamo generalno dva reza: Francoski in Angleški (velike začetnice so zato, da je stvar bolj poudarjena). Govorim o osnovnem rezu. Potem pa je tu še konfekcioniranje mesa, ki je domala v vsaki državi nekoliko drugače in svojstveno ampak to so seveda nianse. O tem bi gotovo kaj več lahko napisala Vanja iz ZDA, tam je različno pripravljenega mesa na policah ogromno. Hrbtenica je pri vseh kravah na istem mestu, jasno, o tem ni tekla debata in je ta trditev malo cinična. Stojim pa za trditvijo, da večina ljudi sploh ne pozna delov mesa pa saj o tem sem že pisal. Da je to res se vidi že iz gornjih postov. Če potegnem črto pa le to - T bone je predvsem velik kos mesa in silno okusen. Jutri vreme bo ! Lp hedonist
4. jun 2010 9:32
Meni že počivata dva L bone zrezka v hladilniku, pisalo je pa gor hrbet, zgleda okusno, upam da tudi bo. Premalo poznamo kose mesa ja, pa vedno pravim da si bom vzel čas in se poglobil, pa odlašam, ampak vsaj po izgledu že približno vem kateri se bo dobro spekel, včasih zamočim in jih potem slišim od moje boljše polovice, pa mesarja je treba najt. Lp
4. jun 2010 9:38
Hedonist, čestitke za stavek napisan pod črto. Zelo duhovito in simpatično.
mejačka
4. jun 2010 17:47
Evo me nazaj, da še malo podebatiram.Žal mi je, če je kdo moje pisanje razumel za cinično in, da pišem v stilu "zdravo za gotovo"ne spomnim se, da sem kaj trdila.Seveda se meso reže skoraj povsod drugače, že jaz in moja mama ga popolnoma drugače reževa iskoščiči se pa skoraj do popolnosti enako.Naprimer, če vzamete kokošjo bedričko skupaj z zgornjim koncem, ga lahko iskoščičite samo na dva načina ali komplet obe kosti povezane z zglobom ali pa odstranite kost tako, da najprej ločite zgornji in spodnji koec in nato odstranite kost.Seveda režete ga pa kakor vas volja. Ežoj- glede debeline Tbone steaka maš čisto prav,da je lahko tudi tanjši, je pa res, da če ima kot dodatek pljučno, je pa najboljše, da je precej bolj debel ker je pljučna boljša in bolj sočna, če je na debelo narezana in seveda ne pozabi, da mora bit bolj "roza" pečeno.Seveda je pa spet vse skupaj odvisno kaj imaš rad kje kupuješ,kdo prodaja je izučen mesar ali priučen trgovec v nakupovalnem centru...no to je pa že čisto druga zgoda.Ja pa tudi to drži, da malo kateri mesar ve kaj je "rospratel,pa šulterplat,pa šultermajzel,roža, šimbas...in ja pravih mesarjev se manjka. Pa da ne bo sped kdo trdil, da sem ....nevem kaj vse to je moje osebno mnenje in nič ne trdim, da mam samo jas prav pač to so informacije,ki sem jih zvedela od mesarja in jih posredujem naprej,učimo se dokler živimo. sensia
6. jun 2010 10:49
"Moja informacija o Tbone steaku je sledeča.Govedo, prašiči piščanci... se po celem svetu pri mesarih reže-razsekuje enako, zato ker ima bik ali krava hrbtenico na enakem mestu v Sloveniji,Ameriki,Španiji....ali kjer koli drugje na svetu..."
sensia, tole si napisala in samo na ta del so te opozorili, da si mimo pihnila. Ker dejansko, kot je povedal hedonist, se meso po svetu razkosava na različne načine, čeprav so vse krave v osnovi enake. Pa kure in svinje tudi.
K T bonu pa sodi tudi kos pljučne zraven.
http://www.google.si/search?hl=sl&rls=com.micr
Pri nas pač moraš poznati mesarja, da ti izreže t bone (mi ga, na srečo, imamo), sicer pa se v bližnji Avstriji kupijo že uležani.
Mamamia
mamamia
6. jun 2010 16:04
Včeraj smo imeli čudovit piknik sicer kar na domačem vrtu ampak bilo je super. Sicer nisem pekel T-bonov ampak mnogo drugega; zadnje čase prakticiram barbecue omako ,ki da je mesu dodaten okus. Sem kupil eno zadnjič na Hrvaškem, ameriška zadeva HP no pa tudi od Heinza ni slaba. Sem pa tudi jaz včeraj pretiraval in sicer sem za deset ljudi spekel nekaj več kot pet kg mesa. Upam da ste tudi vsi ostali, ki ste planirali piknik tega tud imeli. lp hedonist
6. jun 2010 16:33
O ja. Pravkar zaključil. Mislim, da me bo razneslo. :)Količine sem pa tudi dobro naračunal . Ostala sta dva ražnjiča, tri perutničke in šefla prebranca.
sonic
6. jun 2010 19:33
sonic je napisal/a: |
O ja. Pravkar zaključil. Mislim, da me bo razneslo. :)Količine sem pa tudi dobro naračunal . Ostala sta dva ražnjiča, tri perutničke in šefla prebranca. sonic |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pecivo iz bučk
Miklavževi parkeljni