Živjo,
verjetno marsikatera izmed vas peče torte tudi po naročilu. Bom kar direktno vprašala.
Koliko računate za delo? *
Ali računate kaj manj, če jo naredite za prijatelje, sorodnike, če naročijo torto pri vas in torej torta ni kot darilo od vas?
*Vem, da je lahko ogromna razlika v ceni, saj na ceno vpliva več dejavnikov; vrsta kreme, okraševanje (smetana/tičino), detajli pri okraševanju, zahtevne oblike itd. Zato vas prosim, če ocenite, koliko bi stala:
1. Sadna torta (jagode, strjenkasta krema), oblika knjige, okrašeno s smetano, nekaj ročno izdelanih okraskov, cca 30cmx38cm (to je malce obrezan biskvit iz velikega pekača od pečice), trije biskviti, dve različni kremi?
2. Navadna okrogla iz modela, sadna, veliko sadja, oblečena v tičino in nakaj ročno izdelanih detajlov iz tičine.
3. Navadna okrogla iz modela, sadna, veliko sadja, oblečena v smetano in na njej čudovito izdelana malce večja figura (ala iz mase za oblikovanje 3D tort)?
Ponavadi narediš kakšno posebno obliko, nihče ne ve, koliko truda je v njej in zato težko računaš ves porabljen čas, sploh če delaš za prijatelje.
Zanimajo me torej vaše cenitve, mnenja, kajti sama sem prišla do zaključka, da se mi tort ne splača delati, če bi želela s tem kaj zaslužiti. Jo pa z veseljem naredim, če imam čas, ker sem rada ustvarjalna.
tanyči