"bonton"...?

tema je zaklenjena

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

31. maj 2010 17:37

Oh, draga Silven, ni naključje, da smo ravno tukaj, v razpravi o bontonu, dobili najlepšo demonstracijo produktov dunajske šole balkanske smeri, sploh, če se tam brusijo ne najbolj briljantni umi. Nekaj cvetk sicer izstopa (do zdaj sem si svoje ustavne pravice interpretirala tako, da vsakdo sme v banko ob katerikoli uri ne glede na starost, invalidnost ali tremor, ampak, dobro, človek se uči celo življenje; recimo tisto o brezobzirnem uveljavnljanju prometnih predpisov), ampak kaj hočemo! Malo fatalizma ne škodi, moja pokojna babica je znala reči, da za vsako rit ena placa raste; tudi za tiste, ki puščajo nakupovalne vozičke na parkiriščih ali so pripravljeni odstopiti sedež v avtobusu komu drugemu. Pa lep popoldan! Sonja

korenckova  

član od: 14.10.2008

sporočila: 222

31. maj 2010 17:38

Še ena prometna, kakšna dva tedna nazaj se peljem iz Ljubljane proti Novemu mestu in pred mano avto, v katerem sta spredaj sedeli dve ženski, zadaj na sredini med sprednjima sedežema pa je stala punčka, stara kakšne tri leta. Nisem mogla verjet svojim očem, da nekdo na tak način vozi otroka. Poleg tega sta ženski ves čas klepetali, nekaj krilili z rokami... skratka, meni je bilo prav grozno, imelo me je, da bi poklicala policijo, da bi jih ustavila. No, in potem so v Trebnjem zavile na črpalko, jaz pa za njimi, se nisem mogla zadržat. Ko je ženska izstopila iz avta, sem jo kar nahrulila, kaj si predstavlja, da takole vozi otroka, še slabše kot vrečo krompirja, če še nikoli ni slišala za otroški sedež in varnostni pas, če ve, kako takle otrok poleti skozi okno in kakšne so posledice. Nazadnje sem ji zabrusila, da bi jaz takim za zmeraj vzela izpit, pa verjetno sem rekla še kaj, pa se niti ne spomnim točno. Bilo je kar nekaj občinstva, ženska je stala čisto otrpla od presenečenja, rekla ni niti besede, jaz pa tudi nisem čakala na komentar. Niti ne vem, ali je potem privezala punčko na sedež ali ne, upam, da je moja pridiga naredila kaj koristi. Kar pa se tiče bontona, se strinjam z nekaterimi predhodniki, ki pravijo, da leta pri tem nimajo nobene vloge. Se mi pa zdi, da postajamo precej nestrpni, pa naj bo to do starejših, do mladine, do kadilcev, do debelih, pa do vseh tistih, ki nam hote ali nehote "motijo" ritem, kot je opisal Drejček. korenckova

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

31. maj 2010 19:57

Ob Vendelininem pisanju o namrgodenih 'uradniških' facah mi je na pamet prišel tale možic:

http://www.elektronik.si/phpBB2/files/gusztav.jpg" alt="" width="75" height="104" />

Atina

Amanda Angelic  

član od: 11.3.2010

sporočila: 172

31. maj 2010 20:29

sara.vidmar je napisal/a:
Vanja_v_ZDA je napisal/a:
Ko sem septembra takole vijugala po Sloveniji, se ustavljala na prehodih za pesce, me nikoli nihce od njih ni pogledal, kaj sele naredil gesto v zahvalo, ker sem ga lepo spustila in se nisem guzvala za avtom pred mano, da bi bila hitreje v City Parku ali kakem drugem centru. Vanja
A ni nekako tako, da smo dolžni ustaviti pred prehodom za pešce, če le-ti čakajo na prečkanje ceste? PS: Meni pa je grozno, če se pešci zahvaljujejo vozniku, ker je ustavil, hkrati pa že skoraj tečejo preko ceste, da le ne bi preveč ovirali prometa. A ni to njihova pravica? sara
mogoče malo mimo teme, se mi pa vseeno zdi fejst, da tole napišem. po mojih izkušnjah čez zebro tečejo starejši, pa še pozdravijo v zahvalo; mladim se ne toliko mudi... lp, AA Amanda Angelic

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

31. maj 2010 21:53

Veste kaj sem se pa jaz še spomnila. Kot študentka sem delala v trgovini, kjer smo želeli počasi že obesiti tablo, ko se vstopi se pozdravi. No včasih me je res mikalo, da bi komu kaj rekla, ampak žal nisem. Sovražim ignoranco na višku, poleg tega sovražim to, da te nekdo, ki je že pol ure v trgovini potem priganja, ker se mu/ji mudi, ker mora biti čez 1 min tam pa tam, ti pa zavij in še kaj drugega.. Ha ali pa, da nekdo pride v trgovino in hoče nekaj za kar točno ve koliko stane, ti da premalo denarja (ne veliko, ampak vseeno 10 centov pa je 10 centov) in misli, da bo lahko kar šel, pa ga opomniš, potem ti pa da skoraj največji bankovec z vso ihto, samo ti mu še z večjim užitkom vrneš vse v drobižu :).. no pa lahko bi še in še naštevala.. Še to sem se spomnila in želela deliti z vami in mi je bilo vedno v zadovoljstvo če je bila stranka z mano prijazna ;)) _tmickena_

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

1. jun 2010 9:32

Vidiš, _tmickena_, jaz pa včasih razmišljam, čemu se sploh trudim in pozdravljam v trgovinah, če pa itak ni odziva. Pa se ne jezim na prodajalke, ker si predstavljam, da jim je pač tečno 100x na dan izgovarjati "dober dan" in "nasvidenje". Je pa malo neprijetno, ko pozdrav kar obvisi v zraku - brez odziva. Drugače pa mi je ob prebiranju tu napisanega prišlo na pamet tisto ... kako že gre? Nekako v tem smislu, da vidiš v drugih to, kar nosiš v sebi. sara

čebulka  

član od: 31.1.2009

sporočila: 879

1. jun 2010 14:31

japaja se strinjam s tabo glede vendeline tut mene je že "nadrla" nasploh se mi zdi da je zelo negativno nastrojena gospa ali gospodična!!!! čebulka

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

1. jun 2010 15:17

Deklice, takih komentarjev kot je zgornji pa ne želim. Lady Vendy je brez dlake na jeziku in mislim, da ga ni na forumu, ki ga ne bi vsaj enkrat ošvrknila tako ali drugače. Enako je z mano: kogar še nisem s ponvijo, naj se prosim javi ...

Smo že imeli primere takih obračunov in vsi so se slabo končali. Zato prosim, da s tem TAKOJ nehate, drugače bom posredoval pri šefih, da bodo temo zaprli. Resno mislim. Pa čebulka, še eno misel, ki sem jo prinesel s tečaja hipnoze: v drugih vidiš lastno refleksijo.

Drejček

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

1. jun 2010 15:31

drejcek, daj malo razmisli o absurdnosti svojega zgornjega sporočila. strelka

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4338

1. jun 2010 15:50

Drejček, kakorkoli pogledam in skušam razumeti tvoj zapis o človeku s pošte, nikakor ni sprejemljivo - da ste bili vsi čakajoči mal al pa fejst nervozni in nejevoljni, to brez težav razumem. Nikakor pa ne razumem in ne morem sprejeti, da človeka poimenuješ gnoj in se mal kasneje spotikaš ob vzdrževane (nismo se sami domislili tega vzdrževalnega sistema, takega pač  imamo) - naj mar vsi "vzdrževani" sedijo doma in čakajo matildo, da jih čimprej odreši.

rrr

In ja - mogoče sploh ne bi bilo zgrešeno, če se tema zaklene, pa ne zaradi čebulke in njenega zapisa, pa čeprav se z njo absolutno ne strinjam.

Sporočilo je spremenil(a) ribaracarak dne 01. 2010 15:52

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti