31. maj 2010 15:06
@Kozamurnik: Moja oma pred 30, 40 leti: Ja, ta mladina nima nobenih manir! Gleda skoz okno avtobusa in ne vidi, da kaksna nosecnica ali starejsi moski (tisti, ki je maloprej zapustil posto) rabita sedez!
Mislim, da se casi niso nic spremenili. Po moje je cisto tako, kot je bilo, ko sem bila se jaz najstnica. Vljudni starsi vzgojijo vljuden narascaj.
Dejstvo je, da hocemo (hocejo) vsi imeti vsi svoj prav in pri tem trmasto vztrajajo (vztrajamo). Bolj pomembno je zmagati bitko, kot pa spremeniti svoje mnenje. Saj "sedeti in vstati" v avtobusu je samo sprememba v mnenju, a ne. Najprej sem se odlocila, da bom sedela, ker se je situacija spremenila, bom spremenila mnenje in odstopila sedez osebi, ki ocitno nekoliko tezje stoji. Ni treba vztrajati na tem, da je bil sedez ob vstopu na avtobus prazen in je MOJ!!
Pa nazaj k bontonu: Cisto vse sem ze ujela (sebe sploh ne izkljucujem) napisati nekaj, kar me je presenetilo. Tudi tole drejckovo izjavo na prvi strani. Pa imam o fantu sicer zelo lepo mnenje.In ga tudi ne mislim spremeniti.
Glede na to, da gledam na stvari drugace in jih tudi cisto prevec analiziram se tale ugotovitev:
Ko sem septembra takole vijugala po Sloveniji, se ustavljala na prehodih za pesce, me nikoli nihce od njih ni pogledal, kaj sele naredil gesto v zahvalo, ker sem ga lepo spustila in se nisem guzvala za avtom pred mano, da bi bila hitreje v City Parku ali kakem drugem centru. Saj poznate situacijo popoldne ali v soboto dopoldne, ko je kar tezko preckati cesto. In druga, ko je zmanjkalo pasu in sem se morala prikljuciti sosednji koloni? Good luck with that.
Fast forward: letosnji april. Spet jaz, v Ljubljani podobna situacija z voznjo po mestu in prikljucevanjem v sosednjo kolono: Nobenih tezav. Vedno znova so ljudje na cesti "vljudni" do mene. Hmm? Kako lepa sprememba!
Dokler me nekdo jasno ne pove, da je to po vsej verjetnosti zato, ker imam to pot avto z Italijansko registracijo!
P.S: Koncno sem docakala malo bolj zanimivo temo, kjer se bodo iskre kresale. Vas imam zato manj rada? Ne.
Vanja