30. avg 2010 16:34
Ej, draga Reca, če bi bilo to tako enostavno, se ti takoj pridružim pri protikadilski kampanji.Pa ni.V naši širši družini (čeprav bi tako rada rekla, da naše pleme...,torej v naši širši družini jih veliko kadi in eden od njih, ki je verižni kadilec, ima hude težave s pljuči, grozijo mu že s kisikovo bombo, težko hodi, se poti, ima asfaltirane žile, da mu ne morejo izmeriti niti pritiska, no ta dragi človek ne more nehati kaditi.Kajenje je neverjetna odvisnost.Pa bi pravzaprav rad.Nam, ki nimamo teh problemov, je to težko razumljivo.Kar nekaj jih poznam, ki so prestali zdravljenje raka na požiralniku, pa je njihova spremljevalka še vedno cigareta. Nekadilec pri takem odvisniku ne more nič.Lahko se odseli ali pa golta in diha dim noč in dan.Sama sem ozdravljena že osem let.Res nisem toliko kadila,ampak dovolj, da sem nehala.Že skoraj osem let .V našem domu ni dima, razen, ko nas obiščejo kadilci.Na misel jim ne pride, da bi se odrekli cigaretam,ker mi ne kadimo.Mi pa tudi ne rečemo, da ne smejo. Moram kar zaključiti, ker bi lahko pisala do večera. naor