10. okt 2014 11:33
Prosim za pomoč: za katero vrsto gob gre in ali je užitna ? Rastejo iz tal v eni instituciji pa bi jih tamkaj zaposleni radi použili za malico :)
hedonist
10. okt 2014 11:33
Prosim za pomoč: za katero vrsto gob gre in ali je užitna ? Rastejo iz tal v eni instituciji pa bi jih tamkaj zaposleni radi použili za malico :)
hedonist
10. okt 2014 13:00
Seveda, vsaka goba je (vsaj) enkrat užitna.
rimljanka
10. okt 2014 13:28
Žal, Rimljanka motišse. Vsaka goba je trikrat užitna: prvič, zadnjič in nikoli več.
Pozdravček.
marjanaj
10. okt 2014 14:58
A kaksne bolj natančne detekcije pa se ni dalo nardit al kaj ??
hedonist
10. okt 2014 16:15
Kaj, ko bi se na kak gobarski forum obrnil?
rimljanka
6. nov 2014 13:24
Trixi je napisal/a: |
Na mojem placu je precej črnih trobent. Jaz sama jih toliko ne potrebujem bi jih komu nabrala, če jih obožuje potrebuje. Seveda bi bila vesela, če bi se javil tudi kakšen s kakim presežkom gobančkov ali lisičk.
|
Zanima me kako uporabljate črne trobente, na novem mestu kjer nabiram gobe jih je precej ampak jih nisem še nikoli nabrala? Kaj se lahko dela z njimi, so kot ostale gobe?
No pa je spet prišel njihov čas, čeprav je še nekoliko toplo se kakšne že najdejo:
nxyz
6. nov 2014 14:29
In kaj to je?
lp
cervus
6. nov 2014 14:33
Podobno je malo zmahanim sivkam.
Mrtvaške trobente pa pri nas dodajamo ostalim mešanim gobam narezane v tanke rezance, sicer jih pa posušimo in zmeljemo in uporabljamo kot začimbo, ker so zelo aromatične.
Sonja
6. nov 2014 14:58
Ja sivke so, res nekoliko zdelane :)
Hvala, jih bom nabrala in posušila nekaj za "probo".
nxyz
6. nov 2014 15:18
Črne trobente so, predvsem v Franciji zelo cenjene gobe.
Juha, rižota, še kaj - zelo dobro.
Suhe namočiš v vodi in zmehčane uporabiš kot sveže.
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako
Veganski sladoled z navihanci