4. okt 2013 17:13
Tole pa sem tudi nabrala - oranžne pod macesnom, izgleda da so macesnovi gobani.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
4. okt 2013 17:13
Tole pa sem tudi nabrala - oranžne pod macesnom, izgleda da so macesnovi gobani.
4. okt 2013 19:02
Trixi ravno nabiram znanje o gobah iz enega priročnika in razmišljam a so te gobice macesnove lupljivke -
http://www.gobe.si/Gobe/SuillusGrevillei
Aja lohko zvem kateri so tisti gobani z temnim klobukom?
Hvala
ursiii
4. okt 2013 19:17
Temne so kostanjevke. Tudi jaz mislim, da so macesnove lupljivke, ker so bile pod macesnom.
5. okt 2013 10:23
marjja je napisal/a: |
Babka, kje si dobila tisti ukrivljen nož s čopičem? marjja |
marjja, tole je pa ena dolga, lepa zgodba...mi je drag spomin na ljubo, žal pokojno taščo...
Mislim pa, da ga je takrat kupila v trgovini "Lovec", malo poglej pod gobarski nož, verjetno ga je še danes možno dobiti, pozdravček in lep vikend
babka1951
5. okt 2013 11:43
Danes sem zgodaj začela in je že kuhano in pečeno: pečena vratina, sladko zelje, pire krompir.
Namesto posladka pa na Grad.
Dober tek vsem in lepo sobotno popoldne!
naor
5. okt 2013 11:45
Hehe, sem smotana a ne? Babka me je zapeljala
naor
6. okt 2013 16:55
Hura, našla! Mi ga študenti dostavijo naslednji teden iz LJ. Babka, hvala!
marjja
9. okt 2013 20:17
Včeraj sem našla en kup šampinjinov in so že vloženi. Danes sva s sinom iskala malo sončka in kostanj, našla pa sva:
14. okt 2013 12:36
Včeraj sva z možem našla orjaški dežnik premera 25 cm in enega še zaprtega. Gobanov pa nič.
14. okt 2013 15:16
Trixi, sem mislila, da si spet prilepila kakšno fletno slikco, ob tvojih gobicah namreč
neny111Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pijana Kokoš
Rižek v poletni solati