9. okt 2012 18:22
O, hvala Mygrace. Jaz z seboj nosim mini nožek. Prav priročen je in za nabiranje gob idealen. Do sedaj sem vse gobe očistila v gozdu.
Sem šla nazaj in teh nekaj mrtvaških trobent pobrala. Očistila sem jih kar tam.Nisem vse pobrala, jih je bilo preveč, še komu jih lahko naberem ,če hoče! Ene dva mesta sem pustila nedotaknjena, jaz jih toliko ne potrebujem. Dala sem jih na papir, da se posušijo oz. kaj mi priporočate, da se posušijo in ne zginejo? V pečico?
Nimam izkušenj z sušenjem gob, saj jih razen letos nikoli nisem veliko našla. Par jurčkov, marel, kostanjevk.
Našla pa sem tudi sivko in eno kao sivka. Prva spodaj rumena, druga spodaj siva, nisem prepričana.
Oh, kako bi rada enega izkušenega gobarja, da me malo poduči. Moj oče je umrl, mož tudi ne ve....Ker jih ne poznam jih ne trgam, ampak videla sem ogromno golobic, sirovk..vsaj zdi se mi. Trgam pa jih ne. Je pa letos ogromno gob....
Če je tu kakšen gobar v okolici Domžal, ki se dobro spozna na gobe se priporočam za poučitev v živo. Mu tudi kaj naberem, kar mi ne potrubujemo....Namreč, veliko gob pa le ne jemo, prodajamo tudi ne.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi