27. jul 2012 13:51
po sodelavčevih pripovedovanju se že tudi nabirajo na Pokljuki - jurčki so bolj majhni, ker nimajo časa zrasti - preveč gobarjev, ki sproti trgajo.
http://www.mojalbum.com/tajda
27. jul 2012 13:51
po sodelavčevih pripovedovanju se že tudi nabirajo na Pokljuki - jurčki so bolj majhni, ker nimajo časa zrasti - preveč gobarjev, ki sproti trgajo.
http://www.mojalbum.com/tajda
27. jul 2012 17:45
pri nas na Kobanskem, vsaj v "našem" gozdu, že par dni mož nosi ven lepe jurčke, vsak dan po kar veliko. Naj povem, da prvič v 4 letih, odkar imava tu parcelo.
neika
28. jul 2012 8:41
Tudi na Dolenjskem so, baje.....
te.jcika
28. jul 2012 11:05
Včeraj tudi jaz že na stojnici prodajala jurčke, baje nekej z Dolenjskega konca. So bili pa zelo lepi, čvrsti, nič črvibi. ravno za vložit.
Pri nas bomo pa še malo počakali. Čeprav so se gobarji letos res "namnožili"
Roncolino
28. jul 2012 11:16
V Celju na tržnici veliko jurčkov in lisičk, za poreklo nisem spraševala.
rimljanka
28. jul 2012 11:50
na Pokljuki je kar pestro
Zuckerfee
13. sep 2012 14:41
Kaj zdaj to, gob je toliko da gobarji skoraj v vrsti stojijo pred gozdom tu pa čista tišina?
Midva z atijem sva včeraj šla, tik pred nevihto. Ponavadi jaz zraven capljam pa če kakšnega najdem skačem do neba, včeraj sem šla pa prav s svojo košaro in jih sama našla kar 25 Sva jih nabrala kar nekaj, malo podarila ostalo pa vložila.
Gobe sva nabrala še pred dežjem, sva pa potem morala za konje in krave kositi v največjem nalivu
Roncolino
13. sep 2012 15:24
Roncolino, zelena zavist me daje!
rosie
13. sep 2012 15:31
mene pa zanima, če obstaja kakšen recept, kjer se gobe samo z vročim kisom prelije in zapre v kozarce.
kleo
13. sep 2012 15:51
Roncolino,
s katerega konca si, kje si jih nabirala?
rdkapicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bovla po kitajsko
Carbonara s krompirjevimi tortelini