21. sep 2012 22:31
Hvala micogica za pojasnilo. Zdaj vem, da sem ga polomila.
Migla
21. sep 2012 22:31
Hvala micogica za pojasnilo. Zdaj vem, da sem ga polomila.
Migla
kozamurnik
sporočila: 2311
22. sep 2012 13:24
Kratek povzetek iz uredbe: http://www.gobe.si/Mikologija/Uredba * Prepovedano je namerno uničevanje gob in podgobja ter nabiranje podgobja vseh vrst samoniklih gliv. To so divje rastoče gobe, ki jih najdemo v gozdovih, na travnikih... * Prepovedano je nabiranje zavarovanih gliv (glej spodnji seznam). * V osrednjih območjih narodnih in regijskih parkov ter v naravnih in gozdnih rezervatih je prepovedano nabiranje ali namerno uničevanje gob vseh vrst. * Kdor nabira gobe, mora spoštovati naslednja pravila: goba mora imeti razvidne tiste morfološke značilnosti, na podlagi katerih je mogoče zanesljivo določiti vrsto; prepovedana je takšna uporaba pripomočkov za nabiranje gob, ki lahko poškodujejo rastišče ali podgobje; gobe je treba grobo očistiti že na rastišču; gobe je dovoljeno prenašati le v trdni in zračni embalaži. * Posameznik lahko nabere v enem dnevu največ dva kilograma gob. * Mandatna kazen za posameznika (fizično osebo), ki ne spoštuje Uredbe, je približno 210,00 EUR (prej 50.000,00 SIT). * Kaznuje lahko gozdarska inšpekcija, inšpekcija varstva okolja in pooblaščena nadzorna služba za varstvo parkov in drugih zavarovanih naravnih znamenitosti, tržna inšpekcija pri trgovanju z glivami in policija ter carinski organi pri iznosu gliv iz države. Predpise imamo, koliko jih spoštujemo, je pa druga pesem. murnik
26. sep 2012 19:44
Kukuc (pri nas se nekdo ne sprehaja po gozdu samo s košaro ampak zelo rad s sabo vlači tudi digitalca hehe)
Roncolino
27. sep 2012 15:39
Trixi, to je vijolična koprenka ( http://www.gobe.si/Gobe/CortinariusViolaceus ). Na tem linku vse zveš.
janko1
27. sep 2012 15:48
Vrtejbenka, si me pa spravila v dobro voljo.
naor
27. sep 2012 17:13
lp lučka
27. sep 2012 17:15
Joj, lučka kakšna posebneža!
rimljanka
27. sep 2012 17:27
Noseče gobe?
zeta
27. sep 2012 17:56
Pozdravljeni! Mene pa zanima kam naj spravim posušene gobe. Nikaj sem jih že zmlela in jih dala v steklen kozarec. Nekaj bi pa pustila celih samo ne vem kako bi jih spravila. Hvala za odgovor.
dolenc52
27. sep 2012 18:42
Zeta, opažam, da mi večkrat pobereš besede z jezika. Le kaj to pomeni?
naor
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda
Palačinkina torta z malinami