13. sep 2013 10:50
Ja, obstaja tak zakon in se tudi prakticira. Točno tako, kot praviš - ampak žal je teh gozdnih paznikov veliko premalo. Ampak resno - a ni 2 kg na osebo na dan več kot dovolj?
Sonja
13. sep 2013 10:50
Ja, obstaja tak zakon in se tudi prakticira. Točno tako, kot praviš - ampak žal je teh gozdnih paznikov veliko premalo. Ampak resno - a ni 2 kg na osebo na dan več kot dovolj?
Sonja
13. sep 2013 11:08
limnol je napisal/a: |
|
Za pojest je sigurno več kot dovolj. Če jih pa namerevaš prodajat, moraš pa imeti še prijavljeno dopolnilno dejavnost oz. drug legalen način, kar se meni zdi povsem ok.
JJ
13. sep 2013 15:53
Nola, pa kaj še... ni mu ime Atila, je čistokrven ( primorski ) Janez, oziroma lastnik izpeljanke tega imena.
Uganila si, tako ime ime smo mu nadeli, ker za njim ne raste niti trava....včeraj je baje sam, brez spremstva, nabral kakih 15 kg !!!
Na italijanski strani inšpektorji pridno ustavljajo in pišejo kazni, znanec je oni dan plačal okrog 200 evrov, ker je imel le par gob večkot je dovoljeno, vmes nekaj čisto majhnih, za povrh pa še gobarskega dovoljenja ni imel s sabo, čeprav ima vse pošlihtano in plačano.
Na slovenski strani v vsej moji gobarski karieri še nisem srečala inšpektorja, niti slišala, da je kdo na našem koncu plačal kazen.
P.s. Atila se pa očitno stara, v gozd sem šla pozno za njim in vseeno našla kak kg in pol čudovito lepih zdravih jurčkov:
lp Lučka
16. sep 2013 6:41
babka 1951 in lucka52, čisto malo sem vama pa le fouš za tako lepe gobe
Mi smo bili to soboto, iskali smo dežnikarice, pa nismo našli niti ene.Tudi sosedje, gobarji, pravijo da je gob letos zelo malo.
Upam da bo oktober bolj radodaren.
Kotarca
17. sep 2013 22:14
Kotarca je napisal/a: |
babka 1951 in lucka52, čisto malo sem vama pa le fouš za tako lepe gobe Mi smo bili to soboto, iskali smo dežnikarice, pa nismo našli niti ene.Tudi sosedje, gobarji, pravijo da je gob letos zelo malo. Sporočilo je spremenil(a) Kotarca dne 16. 2013 06:43 |
Ne čakaj na oktober, v četrtek devetnajstega je polna luna, moja mati mi je vedno govorila in mi še govoripo 20-tem septembru pojdi v gozd, takrat boš našla... in v gozd hodim po energijo, so gobe ali ne, danes sem bila 2x, dopoldanske so bile za kosilo, popoldanske pa za prijateljico, ki me na teh poteh letos več ne spremlja, sva pa obe, trdno odločeni, drugo leto greva spet skupaj po najinih strminah...
babka1951
23. sep 2013 16:01
Danes so pa tam, kjer sem jaz hodila, samo tele lepotice rastle, kljub temu je bil čudovit dan vsem.
babka1951
23. sep 2013 16:36
Meni pa v petek ni dal miru tik pred kuhanjem gobove juhe sem morala na moj teren in kar na poti sem našla jurčke...Jupi....Danes pa nisem šla nič, ker so mi mojstri menjali strešno okno....
Babka pravijo, kjer so mušnice tam so tudi jurčki....počakaj na mlaj...takrat najbolj rastejo...
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
23. sep 2013 16:41
babka1951 je napisal/a: |
Danes so pa tam, kjer sem jaz hodila, samo tele lepotice rastle, kljub temu je bil čudovit dan vsem.
|
Res, prečudovite so. Prave lepotice - škoda bi bila, da bi jih pojedli...
Johanna
24. sep 2013 12:16
Johanna je napisal/a: |
Res, prečudovite so. Prave lepotice - škoda bi bila, da bi jih pojedli... |
tiste sem včeraj pustila, te danes sem pa odnesla...
babka1951Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Raca z rezanci na azijski način
Hoppy brioš