16. sep 2012 13:52
Vrtejbenka, narava dela čudeže
anibas
16. sep 2012 13:52
Vrtejbenka, narava dela čudeže
anibas
16. sep 2012 16:48
Vrtejbenka je napisal/a: |
In mene so v šoli učili,da se gobe razmnožujejo z trosi...
|
Migla
16. sep 2012 19:39
Vrtejbenka je napisal/a: |
In mene so v šoli učili,da se gobe razmnožujejo z trosi...
|
Saj veš, da se vse spreminja na tem svetu, Vrtejbenka. Tako je bilo pač takrat, danes pa vse drugače...
zeta
16. sep 2012 21:05
Hja, Vrtejbenka, pote so te pač pomankljivo učili.
rimljanka
17. sep 2012 14:48
Danes malo potepanja po gozdovih:
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
17. sep 2012 14:49
Ampak tole sem morala prinesti domov, ker je ful lepa, ampak pojma nimam kaj je:
17. sep 2012 15:05
Na našem koncu, pa nič gob. Včeraj sva šla malo pogledat, niti ene gobe v gozdu. Je bilo res že vse presušeno. Trixi, lepa je ampak ne vem, če je užitna. Previdno.
lp, pinka
Sporočilo je spremenil(a) pinka dne 17. 2012 15:14
17. sep 2012 15:09
Moja svakinja jih nosi cele košare domov....Jaz pa tri ure hodim pa le malo....Tale modra lepo čaka...me prav zanima ....lepa je ....Je pa res ponekod spet suho....
17. sep 2012 17:46
Trixi je napisal/a: |
Ampak tole sem morala prinesti domov, ker je ful lepa, ampak pojma nimam kaj je:
|
Zna biti vijolična koprenka, cortinarius violaceus: http://it.wikipedia.org/wiki/Cortinarius_violaceus Če je ta, je užitna. V primeru, da jo kuhamo skupaj z drugimi gobami, se tudi te obarvajo viola.
Nekatere kopernke so tudi strupene, zato je vsekakor bolje, da jih pustimo v gozdu za okras, posebej še, ker tudi tiste užitne nimajo neke posebne kulinarične vrednosti.
lp lučka
21. sep 2012 22:22
Karželj. Zaščitena vrsta.
micogicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kruhove kroglice
Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako