14. okt 2011 16:21
Čestitke kolegica Trixi, ti od srca privoščim. Me pa zanima ali si jih nabirala tam kot prvič kjer si pustila tisto, kar si od njih obrezala in so pol ponovno zrasli ??
lp
hedonist
14. okt 2011 16:21
Čestitke kolegica Trixi, ti od srca privoščim. Me pa zanima ali si jih nabirala tam kot prvič kjer si pustila tisto, kar si od njih obrezala in so pol ponovno zrasli ??
lp
hedonist
14. okt 2011 19:43
Tam, kjer sem bila v torek je sicer nekaj malega spet bilo - še čisto mini (očitno premalo dežja), vse ostalo pa malo zraven, kjer zadnjič nisem niti pogledala. Očitno so vse te gobice po zadnjem dežju razen dveh, ki sta se skrivali že nekaj časa. Škoda, ker je tako malo dežja. Gob bi bilo še več.
Danes sem tako skuhala gobjo juho, vložila 3 kozarčke, nekaj pa je romalo v zamrzovalnik.
Še zdaj ne morem dojemati, da lahko na tako manjšem placu zraste toliko jurčkov. Škoda ker prihaja mraz in bo kmalu konec sezone.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
15. okt 2011 8:59
Tako je če Trixi po hosti hodi:
15. okt 2011 9:57
Če sem vas prav razumela Trixi, pravite da so to na sliki jurčki.Kolikor poznam gobe bi rekla da to niso jurčki, razen ta velikega na levi strani,ampak mogoče kostanjevke. To je sicer samo moje mnenje, mogoče bi bilo dobro da pogledate na spletno stran gobarskega društva Lisička Maribor, kjer imajo zelo lepo opisane vrste gob in njihove slike.
Lep pozdrav
MIŠAMAŠA
15. okt 2011 13:10
Bi se strinjala z mišomašo, to so kostanjevke.Tudi jaz jih nabiram in so po mojem okusu enakovredne jurčkom, posebej, ko so mlade.Po sliki sodeč, sta jurčka samo dva.
Trixi, glavno je, da si v gozdu uživala!
jovita
15. okt 2011 17:28
Glede na to, da spada kostanjevka v rod Boletus, goban, jurček, poimenovanje jurček ni tako napašno. Tudi trobentici lahko rečemo jeglič, ker pač spada v rod Primula, jeglič. Sicer je znanstveno ime kostanjevke Boletus badius.
rimljanka
15. okt 2011 17:29
hedonist je napisal/a: |
Me pa zanima ali si jih nabirala tam kot prvič kjer si pustila tisto, kar si od njih obrezala in so pol ponovno zrasli ?? |
Če tole resno misliš, hedonist, bo treba malo po literaturi pobrskati.
rimljanka
15. okt 2011 17:48
Sem jih grozno sišal od enih tule, ker nisem otrebil gob v gozdu pa sem pač mislil,da ma to nek smisel. Ampak tebi Rimljanka pač nič ne uide in to pri tebi cenim. :)
hedonist
15. okt 2011 21:25
Oh, saj se nisem hotela hvalit, se mi je pa zdelo, da so nekatere kostanjevke, pa me je mož prepričeval da ne.
Saj je vseeno, vesela sem gob, sicer pa so vse užitne in kostanjevke slovijo kot odlične. Za začetek ni slabo.
15. okt 2011 21:44
Tudi jaz sem ravno vložila 8 kozarčkov popolnoma zdravih jurčkov, ki so bili nabrani danes. Veliko pa jih bo tudi za v skrinjo. So bili pa zelo, zelo zdravi - brez enega črva.
http://www.mojalbum.com/tajdaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mandljeva juha ajoblanco
Poletni svaljki z dimljenim lososom