Gobe

dolenc52  

član od: 2.1.2012

sporočila: 72

7. okt 2012 19:35

Pozdravljeni!Tudi jaz sem nabrala veliko gob.Rada bi jih nekaj ocvrla pa me zanima, če je v redu v pivskem testu.Če je katera že probala me zanima recept. Hvala

dolenc52

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

7. okt 2012 19:43

terlikar 1 tista bela je "pozna livka", ki je užitna le mlada, ko ima še raven klobuk. Ostali dve pa nista užitni, ti citziram mojega atija, ki je strasten gobar že več kot 30 let "Povej ji, da tole ni užitno in da ga nej neha srat če nima namena v bolnici pristat!"

Res ne vem, kaj vas premami v to, da nabirate gobe, ki jih ne poznate, pa je trenutno toliko ozaveščanja glede tega no

Roncolino

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

7. okt 2012 19:44

naor je napisal/a:

Elaphus, današnje Nedelo, stran 31. Vse boš izvedela iz prve roke.

naor

Hvala, naor. Me res firbec matra, le Nedelo moram še nekje stakniti.

lp

cervus

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

7. okt 2012 20:00

Roncolino, hvala, hvala, hvala! Obljubim,da jih naslednjič pustim v hosti!

Bernarda

patrička  

član od: 22.12.2007

sporočila: 147

7. okt 2012 21:43

Moj današnji ulov.

Sivke, jurčki, lisičke in mrtvaške trobente.

Lp, patrička

patrička

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

7. okt 2012 22:12

Opaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, to je pa lepo videt!

Balenka

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

7. okt 2012 22:29

jaz tudi nabirala

in ta lepe vložila

babka1951

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

8. okt 2012 8:24

Balenka je napisal/a:

Balenka

Ne, pa ni lepo videt. Zato, ker niso očiščene v gozdu.

Ne vem, no...ali res gobarska strast tako zamegli razum, da nekateri ne pomislijo na to, da bodo imeli naši potomci gozdove brez gozdnih sadežev, če bodo tako plenili in grabili in skrbeli le za lastno rit zdaj in takoj.

Se je v soboto spet malo spozabil tudi moj junior...madonca, sem tečnarila in sitnarila tako dolgo, dokler ni obljubil, da je bilo to pa res zadnjič, da jih ni očistil v gozdu.

Sicer je bilo pa tudi v tej temi o tem že kaj napisanega oz. se spomnim, da sta zaradi istega razloga positnarila rimljanka in hedonist...grrrr.

Ognjič

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15430

8. okt 2012 11:25

Pred parimi dnevi sem naletela na gobe, ki so po videzu izgledali kot mladi jurčki. Glavica mala, svetlo sive barve, bet širok, kot pri jurčku, bel.Popolno identična tisti vijolični koprenki, ki sem jo našla pred časom.Tako lepe so bile, pa veliko na kupu, pa že nekaj dni razmišljam katere so to gobe. V bližini pa so bile vijolične koprenke.

Letos je ogromno gob. Pa lepih, ampak ker jih ne poznam jih pustim. Mogoče pa sem zato iz hvaležnosti narave končno našla 3 velike jurčke. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

patrička  

član od: 22.12.2007

sporočila: 147

8. okt 2012 11:40

Ognjič je napisal/a:

Balenka je napisal/a:

Balenka

Ne, pa ni lepo videt. Zato, ker niso očiščene v gozdu.

Ne vem, no...ali res gobarska strast tako zamegli razum, da nekateri ne pomislijo na to, da bodo imeli naši potomci gozdove brez gozdnih sadežev, če bodo tako plenili in grabili in skrbeli le za lastno rit zdaj in takoj.

Se je v soboto spet malo spozabil tudi moj junior...madonca, sem tečnarila in sitnarila tako dolgo, dokler ni obljubil, da je bilo to pa res zadnjič, da jih ni očistil v gozdu.

Sicer je bilo pa tudi v tej temi o tem že kaj napisanega oz. se spomnim, da sta zaradi istega razloga positnarila rimljanka in hedonist...grrrr.

Ognjič

Ognjič, gob res nisem čistila v gozdu, ampak ko jih očistim, vedno odnesem tisto kar zavržem nazaj v gozd. Tako me je naučila oma.

Lp

patrička

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti