7. okt 2012 19:35
Pozdravljeni!Tudi jaz sem nabrala veliko gob.Rada bi jih nekaj ocvrla pa me zanima, če je v redu v pivskem testu.Če je katera že probala me zanima recept. Hvala
dolenc52
7. okt 2012 19:35
Pozdravljeni!Tudi jaz sem nabrala veliko gob.Rada bi jih nekaj ocvrla pa me zanima, če je v redu v pivskem testu.Če je katera že probala me zanima recept. Hvala
dolenc52
7. okt 2012 19:43
terlikar 1 tista bela je "pozna livka", ki je užitna le mlada, ko ima še raven klobuk. Ostali dve pa nista užitni, ti citziram mojega atija, ki je strasten gobar že več kot 30 let "Povej ji, da tole ni užitno in da ga nej neha srat če nima namena v bolnici pristat!"
Res ne vem, kaj vas premami v to, da nabirate gobe, ki jih ne poznate, pa je trenutno toliko ozaveščanja glede tega no
Roncolino
7. okt 2012 19:44
naor je napisal/a: |
Elaphus, današnje Nedelo, stran 31. Vse boš izvedela iz prve roke.
|
Hvala, naor. Me res firbec matra, le Nedelo moram še nekje stakniti.
lp
cervus
7. okt 2012 20:00
Roncolino, hvala, hvala, hvala! Obljubim,da jih naslednjič pustim v hosti!
Bernarda
7. okt 2012 21:43
Moj današnji ulov.
Sivke, jurčki, lisičke in mrtvaške trobente.
Lp, patrička
patrička
7. okt 2012 22:12
Opaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, to je pa lepo videt!
Balenka
7. okt 2012 22:29
jaz tudi nabirala
in ta lepe vložila
babka1951
8. okt 2012 8:24
Balenka je napisal/a: |
Opaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, to je pa lepo videt! Balenka |
Ne, pa ni lepo videt. Zato, ker niso očiščene v gozdu.
Ne vem, no...ali res gobarska strast tako zamegli razum, da nekateri ne pomislijo na to, da bodo imeli naši potomci gozdove brez gozdnih sadežev, če bodo tako plenili in grabili in skrbeli le za lastno rit zdaj in takoj.
Se je v soboto spet malo spozabil tudi moj junior...madonca, sem tečnarila in sitnarila tako dolgo, dokler ni obljubil, da je bilo to pa res zadnjič, da jih ni očistil v gozdu.
Sicer je bilo pa tudi v tej temi o tem že kaj napisanega oz. se spomnim, da sta zaradi istega razloga positnarila rimljanka in hedonist...grrrr.
Ognjič
8. okt 2012 11:25
Pred parimi dnevi sem naletela na gobe, ki so po videzu izgledali kot mladi jurčki. Glavica mala, svetlo sive barve, bet širok, kot pri jurčku, bel.Popolno identična tisti vijolični koprenki, ki sem jo našla pred časom.Tako lepe so bile, pa veliko na kupu, pa že nekaj dni razmišljam katere so to gobe. V bližini pa so bile vijolične koprenke.
Letos je ogromno gob. Pa lepih, ampak ker jih ne poznam jih pustim. Mogoče pa sem zato iz hvaležnosti narave končno našla 3 velike jurčke.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
8. okt 2012 11:40
Ognjič je napisal/a: | ||
Ne, pa ni lepo videt. Zato, ker niso očiščene v gozdu. Ne vem, no...ali res gobarska strast tako zamegli razum, da nekateri ne pomislijo na to, da bodo imeli naši potomci gozdove brez gozdnih sadežev, če bodo tako plenili in grabili in skrbeli le za lastno rit zdaj in takoj. Se je v soboto spet malo spozabil tudi moj junior...madonca, sem tečnarila in sitnarila tako dolgo, dokler ni obljubil, da je bilo to pa res zadnjič, da jih ni očistil v gozdu. Sicer je bilo pa tudi v tej temi o tem že kaj napisanega oz. se spomnim, da sta zaradi istega razloga positnarila rimljanka in hedonist...grrrr.
|
Ognjič, gob res nisem čistila v gozdu, ampak ko jih očistim, vedno odnesem tisto kar zavržem nazaj v gozd. Tako me je naučila oma.
Lp
patričkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni
Sladki rogljiči