7. nov 2011 18:48
Ja limnol, sem prepričana , da se splača, enemu iz tega, drugemu iz drugega razloga.
Nekateri hodijo po travnikih in gozdovih tako kot si napisala, za razvedrilo, večinoma kar tako, mislit na nič, včasih tudi s košaro po gobe, kostanje, borovnice (upam da ne celo po kakšnega neprevidnega zajca)
Nekaterim predstavlja nabiralništvo del preživetja.Ti vedo kam in zakaj hodijo in od takih rada in brez dosti barantanja kaj kupim.
Eni so pa na zastonjski misiji, vedno pripravljeni med svojim lovom za trofejnimi nabirkami gob, čemaža, bezga, ožepka, ruja in šipka prežvečiti tudi brinove jagode, če so le zastonj.Ko bodo zavohali, da je obcestni topinambur užiten, se bodo lahko cestno-obcestna podjetja oddahnila. Garant bodo tam v stendbaju s svojimi vrečkami, škarjami in štumfi.
Imam eno potovalko nonstop na stendbaju, notri so vrečke, škarje, štumfi, ćevlji, trenirka, brezrokavnik, čokolada, voda....in frc!!
O teh neoddahljivih zastonjkarjih sem pisala, ki jim ni važno kaj požrejo in kam se odpeljejo, da je le zastonj.
Tko kot včasih, ko smo imeli kufre pripravljene in smo zastonj leteli že kam...ljudje pač niso prekontrolirali svojih potnih listov in jih je velik ostalo na Brniku, plačano je bilo itak, oni niso dobili nič povrnjeno in mi, ki smo imeli mreženje že takrat (ajoj??!!) smo uleteli in uživali...no, danes glede na računalniško obdelavo to ni več možno.
nola