Na Ljubljanski tržnici se je pojavil prvi prodajalec s pravimi pravcatimi jurčki. Imel jih je le za vzorec, ampak kot kaže so letos malo pre zgodaj pokukali iz zemlje. Ste jih že nabirali?
mejačka
Na Ljubljanski tržnici se je pojavil prvi prodajalec s pravimi pravcatimi jurčki. Imel jih je le za vzorec, ampak kot kaže so letos malo pre zgodaj pokukali iz zemlje. Ste jih že nabirali?
mejačka
25. maj 2010 14:01
pri nas ni še duha ne sluha o jurčkih. tiste na tržnici pa sem videla, pa po moji presoji niso zrasli pri nas, kljub temu da trdi prodajalec da so. reza
25. maj 2010 14:07
ja, drage moje, a nič ne gledate albume naših članic, a????
http://www.kulinarika.net/album.asp?hash=4qxw5f7c02qkpi
lp
cervus
25. maj 2010 18:47
Joj kako so bili dobri.
jade
26. maj 2010 10:21
Imam zanesljive informacije,da gobe rastejo. In to v velikih količinah. Že nekaj prijateljev se mi je prišlo pohvalit s košarico jurčkov, tako da to je res . Se sicer pletejo neke debate češ, to so lanski jurčki, ki so pozno v jeseni zastali v svoji rasti (a je to možno ne vem in tukaj bi bilo dobrodošlo tolmačenje spoštovane kolegice Rimljanke ) eni pa spet pravijo da so to že letošnji. Ne vem sicer, kako bi taka ugibanja komentiral, vem le, da jurčki rastejo, da so okusni tako kot so okusni pač prvi in da bom za vikend odšel v gozd in jih nabral. No , upam da jih bom. lp hedonist
26. maj 2010 12:00
Enega smo najdli tako da rastejo očitno že. chappy
26. maj 2010 13:10
Hedonist, ampak res so tile na tržnici temnejše barve, prav take kot so ponavadi jesenski. Rimljanka nas bo podučila. Pa javi če kaj nabereš, tudi jaz grem malo čez vikend pošnjofat in vam javim. mejačka
26. maj 2010 13:37
v soboto najdla nekaj lisičk in enega jurčka, mogoče bi še kaj več, če me ne bi komarji pregnali. klavdija
27. maj 2010 12:52
Pri nas na dolenjski so že, nisem nabirala ampak vidla pri sosedu- kapitalci ! dididala
13. jun 2011 20:05
Danes nabrala prve letošnje jurčke:):):)
deedekozamurnik
sporočila: 2311
14. jun 2011 6:57
Super deede, iz katerega konca Slovenije pa si? murnikKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ameriška jabolčna pita (American apple pie )
Domači sladoled za vroče poletje