31. maj 2014 4:18
Tapkajo Španci predvsem zunaj, po barih. Saj za movido ste že vse slišale, gre za kulturo premikov od lokala do lokala, tako kot nam bližji sosedje Italjani tudi Španci redko popijejo po dve pijači v istem lokalu, običajno se premaknejo v naslednjega, za razliko od naših drugih sosedov, ki si meze privoščijo ob vsaki od številnih rund na isti lokaciji.
Ne verjamem, da bo doma še tako imenitna tapa dišala enako kot v kakšni seviljski kantini, ampak vsi seveda predvidevamo nostalgijo in si nabavljamo knjige z recepti in semena in sadike nam ljubih rastlin ki seveda tako v loncu kot na gredi uspevajo najlepše tam, kjer je tudi nam všeč.
Kot curry, ki zna biti boljši v Londonu kot v Bombayu ali pa sploh kje naokrog po indijskem podeželju, znajo biti tudi tapas, ki so sicer iz Andaluzije najboljše v Galiciji. Samo sledi napisu Euskal.
No, pa da ne boš otožno pokrival kozarca refoška s feto salama, ti predlagam, da se kdaj popoldne zategneš do Benetk, kjer ti bodo ob 'ombri (kozarcu vina) postregli s cicchetto, (polpeto, koščkom kalamara ... s tapo torej).
Jaz tudi vedno in v vsaki deželi, ki mi je vše,č podležem upanju, da bom s kuhinjo/literaturo podoživela svoje potovanje. Če si že ne kupim kakšnega pekača, ki ne gre na letalo, se pa vsekakor vsakič oborožim s knjigami receptov za lokalno kuhinjo. Če te zanimajo recepti za tapas, ti knjigo z recepti z veseljem pošljem, verjetno ti bo toliko koristila kot meni. Naslov mi pošlji na zp
Pa še moj predlog za vse ljubljanske kuharske presežnike - ne tapas ne cicchettas - malo malco nam dajte
nola