15. maj 2012 13:12
Optimistična je napisal/a: |
Paziti je tudi treba, da med kostanji, ki jih shranjujemo ni kakšnega črvivega, sicer je ves trud potem zaman.
|
Kako pa se to ugotovi?
rimljanka
15. maj 2012 13:12
Optimistična je napisal/a: |
Paziti je tudi treba, da med kostanji, ki jih shranjujemo ni kakšnega črvivega, sicer je ves trud potem zaman.
|
Kako pa se to ugotovi?
rimljanka
16. maj 2012 9:10
Ja a se je že začela sezona kostanja al kaj ??
hedonist
17. maj 2012 13:36
Seveda, hedonist, kmalu bo cvetel, za jeger nabiramo cvetje :)
Atinakozamurnik
sporočila: 2311
13. okt 2014 6:58
Mene zanima, ali je kaj na tem, da se kostanj samo vrže v vrelo vodo, tako nato odcedi in nato pusti na zraku da se malo osuši. Ker sem nekje slišala, dav tako pridobi na okusu in hkrati pomori morebitne nevidne požeruhe, ki bi se sicer razvili v njem?
Kdo to počne?
murnik
14. okt 2014 11:07
Meni so svetovali za uničevanje požeruhov, da se kostanj za nekaj časa zamrzne.
rdkapica
15. okt 2014 6:18
Takole pri nas shranjujejo kostanj, kozamurnik:
https://www.youtube.com/watch?v=YCK8y1dm6e8
Vodo se menja tako kot piše na posnetku, za način ki ga opisuješ, še nisem slišala.
Lahko se shranjuje tudi v pesku ali žaganju. Plast peska, ki ga preventivno prej segrejemo in ohladimo, plast kostanja, spet plast peska...
Letos sem prvič nabrala nekaj kg kostanja, z dovoljenjem lastnika seveda. Ampak je bolj švoh, majhen, luknjičav in ne preveč sladek. Prebranega in lepega je na koncu ostalo le kake 3 kg ampak ker sem bolj skromne sorte, več kot zadovoljna.
lp LučkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pirini svaljki s pršutom
Jabolčne rožice