11. maj 2010 20:52
Tejkica, bovla se dela čisto po okusu. Ko jo jaz delam, pripravim sadje, po navadi sicer sveže, ker nisem ne vem kakšna ljubiteljica kompotov. To je ena od zadev, pri kateri ti bo ostal kakšen kos sadja ali neizpraznjen kozarec kompota, na pol porabljenaa steklenica vina in ruma.
Sadje stresi v posodo, dolij vino, dodaj rum, pomarančni liker (cointreau), pomarančni sok po potrebi, da razredčiš alkohol. Ne pozabi, da boš dodala led, ki bo pijačo še bolj razredčil. Jaz vedno dodam vanilijo, uporabljam samo burbonsko na alkoholu, mogoče narezano limono, pomaranče. Skratka, dodaj karkoli imaš pri roki ali je tisti dan v trgovini najceneje, edino vložene jagode se meni ne zdijo najbolj posrečena zadeva. Moja najljubša sangria je iz belega vina.
Alkohol dolivaj toliko časa, da bo tebi dobro, ravno dovolj močno in ravno prav sladko. Za tam enih 25 ljudi sem je jaz naredila približno 5 litrov. S tem, da sem imela še druge pijače in vsi niso posegli po sangriji.
Na kratko: Če boš razmišljala približno tako kot takrat, ko delaš sadno solato, ne boš zgrešila. In res, ne pozabi na vanilijo. Ta da okusu neko tretjo dimenzijo.
Pa lepo praznujte!
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 11. 2010 20:53