Pozdravljeni!
V kratkem se mi obeta veliki družinski dogodek, veliko bo povabljenih, jaz sem v vlogi ponosne mamice in gostiteljice - vse bom pripravila sama, ambient, slavnostno mizo z pogrinjki in dekoracijo, vso hrano, pecivo, testenine in krušno pecivo - no, priznam imela bom pomoč: pomočnico v kuhinji, pa dve natakarici - saj bom zjutraj prisotna na ceremoniji in res ne bom zmogla vsega, ampak glavnina dela bo mojega. Skoraj vse bo predpripravljeno, nekaj se bo zjutraj pristavilo.
Vprašali se boste kaj mi je tega treba, da raje naj grem v gostilno, se vsedem in uživam.
Ampak jaz tega nočem! Gostilne se mi zdijo preveč brezosebne, formalne, z hrano nisem zadovoljna.
Gastronomija je moj užitek, z vsem kar spada zraven: hrana, pijača, pecivo, pogrinki, dekoracija, gostiteljstvo.
Sigurno mi bo katera odsvetovala, da je to dala že skoz in ne bi nikoli več ponovila.
Ampak jaz verjamem vase in verjamem v dobro organizacijo, v dobre predpriprave.
Zame ne bo prvič. Toda tokrat bo nekaj posebnega, drugačnega.
Zato pa nekaj varnostnih vprašanj - zavoljo dobre organizacije in želje po uspehu in mirnem delu.
Zanima me pa kje nabaviti: maslo, čokolado, smetano, oreščke, rum, marmelada, vanilijeve stroke, okrogle rdeče mrvice, skuto in podobne slaščičarske surovine, da ne bo ravno najdražje, ampak še vedno kvalitetno.
Za jajca, moko, sladkor, mleko, meso, solato, zelenjavo, priloge, začimbe,... je poskrbljeno. Testenine že izdelujem.
RULADE: se vam zdijo naslednje kreme primerne za rulade:
-pariška krema za čokoladno rulado
-krema nutela za orehovo rulado (orehov biskvit)
-biskvitno rulado želim polniti z jagodno sadno kremo, ne samo z smetano + jagode, ampak morda jogurtovo kremo? Kaj svetujete?
Esterhazy rezine - običajno se servirajo na krožniku, jaz bi jih rada servirala na podstavkih za pecivo - kaj menite? Bi se jih morda dalo preoblikovati v rulado - morda testo za orehov biskvit, le da namesto orehov dodam mandlje in napolnim z kremo (samo potem več ni Esterhazy!) - teorija, ne vem kako bi servirala Esterhazy torto, ker jo naredimi dobro je zelo zaželjena.
Zacher torta - običajno jo pečem v obliki torte po starem receptu, zdaj jo želim narediti kot pecivo in narezati na kvadratke - vzela bom dvojno količino in spekla v večjem pekaču, kaj menite? Je tudi zaželjena.
Jedilnik je že izdelan. Keksi izbrani. Pecivo (skoraj) izbrano.
Dekoracija načrtovana, jedilni servis, servirne posodje in pribor izbrano, servietna tehnika (skoraj) naštudirana. Nakupovalna lista skoraj dopolnjena.
Pa še nekaj angelske glasbe:
http://www.youtube.com/watch?v=QlyiD7HeKyo&feature=r
Jagodka sladka