8. maj 2010 20:53
Čoko, če me že sprašuješ: Ljudje so razmišljajoča bitja, to pomeni, da so možgani tudi organ, ki ga je treba uporabljat. Lahko prižgeš radio, in si misliš svoje, potem niti slišiš radio niti kaj pametnega razmisliš, radio ti je kot mašilo, kulisa, da te zamoti, da ti čas gre hitreje. Popolnoma enako bo ( najbolj verjetno ) če si nabaviš kakšen CD: to je samoprevara. Če se hočeš učit, si vzemi čas, usedi se za mizo in se intenzivno uči. Če voziš avto, izključi vse zunanje dražljaje ( radio CD ) in se posveti vožnji in uživaj ( v vožnji, pokrajini ). Če se voziš po znani pokrajini lahko resnično čas izkoristiš in si kaj svojega premisliš.
Pred kratkim sem bil v nemčiji, vožnja cca 7 ur, za čas vožnje mi niti na misel ne prišlo, da bi prižgal radio.
Če misliš, da se boš med vožnjo naučila tujega jezika, pomeni ravno, da iščeš " čudežno " metodo, češ, ti boš vozila, jezik se bo nalagal v tvoja možgane. Nak, ne bo šlo.
Punca, uporabi možgane za razmišljanje, ne jih prevarat s nekakšnim ropotanjem, pa magar na tujem jeziku.
Za poskus naredi takole: zvečer doma vse ugasni ( radio, TV, računalnik ) in poskusi nekaj naredit, prebrat, premislit, kar koli. Zatrjujem ti, da boš opazila razliko. Če se ti zdi da je vse prazno, pomeni, da ti možgani počasi krnijo in jih ne uporabljaš, pa rabijo kakšno mašilo v obliki ropotanja, glazbe, TV, nečesa pač.
Eto, vprašala si pač, tukaj imaš odgovor, če ti je všeč ali pa ne.
ežoj