Zanima me kje bi bilo možno kupiti razne kalupe, ki bi jih lahko uporabil za sladoled - lučke? Npr da bi bili raznih oblik in velikosti. Hvala
Plastični kalupi
30. apr 2010 13:03
Bostek, prejšnji teden sem kalupe za lučke videla v ikei v celovcu. Če se ne motim, nekaj manj kot 2 evra za 6 kalupov na podstavku. Je bila pa samo ena velikost. .deklica
30. apr 2010 13:33
Ja Ikea, pa lani sem jih nabavila tudi v Lidlu.Cena je bila zelo majhna,in mi je kar žal,da jih nisem vzela več. anaeva
3. maj 2010 8:27
Mene pa zanima, kakšen sladoled naredite, da je tako kompakten, da lahko ližeš lučko. Malčica
25. maj 2010 8:04
Od četrtka 27.5. jih bo imel Lidl.Bodo pa iz upogljivega silikona. MALČICA recepti so v bazi.Pri nas velikokrat naredimo Nutelin sadoled. Pa tudi takole Po vrtu poberem sezonsko sadje,češnje,maline,jagode.Za cca 1 kg sadja,ki ga v mikserju malo zmiksamo dodamo o,5 litra sladke smetane. Nalijemo v modelčke in to je to. anaeva
25. maj 2010 9:17
En čisto preprost recept izpred 25 let. Moja mama je v modelčke nalila sadni jogurt in zmrznila, to nam je bil v otroštvu najboljši sladoled. http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte
25. maj 2010 15:12
anaeva, sladko smetano dodamo nestepeno? Hvala.
25. maj 2010 21:20
sabrina; V sadne zadeve damo nestepeno smetano. V sladoled Nutella pa stepeno z dodatkom praženih mandljevih lističev. anaeva
25. maj 2010 21:45
jade a tisti modelčki čisto zadaj so za ledene kozarce ali kaj? bannanna_v_slo ;)
25. maj 2010 22:42
Mi imamo pa en že zelooo star komplet za lučke (na žalost takšnega ni bilo sedaj nikjer več), novejše komplete pa smo nabavili v Mercatorju. So taki plastični, mislim da za 8 lučk podstavek in nato če pokrovček s palčko, pa je bilo tudi zelo poceni. Sadni sladoled delam po temle receptu, ga delamo po njem že od majhnih nog: 2 lončka sadja (od tega mora biti notri vsaj 1 banana, da ni voden sladoled) pol lončka mleka pol lončka kisle smetane pol lončka sladkorja 1 vanilijev sladkor 3 dag margarine Vse skupaj streseš v posodo in zmelješ, naliješ v lončke ali kalupe za lučke in zamrzneš. Nam je najboljši iz samih banan, ali pa banana-jagoda, banana-borovnica. Ravno danes sem ga delala prvič letos *Alisha*Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Skutna pita
Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči