Pralni stroj

čebulka  

član od: 31.1.2009

sporočila: 879

tema odprta - 29. apr 2010 16:24 | ogledi: 9.917 | odgovori: 6

pozdravljeni

prosim za pomoč pralni stroj mi namreč ne izpusti vode drugače dela vse normalno samo vode ne izpusti. ko odprem filter in skozi odteče voda dela naprej in potem spet izpustim vodo da mi do konca opere.

kaj lahko storim? ima kdo take izkušnje?

stroj je electrolux ew 1067 f

lep pozdrav

čebulka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

29. apr 2010 16:30

Najbolj pomagajo serviserji, verjemi.

rimljanka

toppy  

član od: 10.12.2007

sporočila: 282

29. apr 2010 17:04

Možno,da imaš NEKJE cev zamašeno!Pogrešeš kakšen majhen kos oblačila(nogavica,robec...)? toppy

minutka  

član od: 15.5.2008

sporočila: 128

29. apr 2010 17:15

Če je odtok v steno, je velika možnost, da imaš zamašeno tam. Zapri vodo pri pralnem stroju, snemi odtočno cev in poglej, če se kroglica v steni prosto obrača. Ker so filtri samočistilni, to pomeni, da prepuščajo določene stvari, ki pa se v steni, kjer ni prostora, ustavijo. Preverjeno, iz lastnih izkušenj. minutka

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

30. apr 2010 10:28

Če imaš odtočno cev napeljano direkt v steno.Jo potegni ven,pa jo dej v banjo al umivalnik,nato zaženi stroj.Dej na program izpiranje,in počak da vrže vodo ven.Če jo v takem primeru vrže ven,pomeni da imaš v steni zadelano,kot je rekla minutka.Tud men se že to zgodlo,da se v steni zamašilo.Pol sem dal odvodno cev iz odtoka v banjo,pa je stroj normalno deloval naprej.Tako da sem hiter ugotovil vzrok.Včasih so bili pralni stroji boljši,ker so imeli v filtru mrežico,pa se vse tam nabralo in noter ustalo.Današnji,pa vse pošljejo v odtok,pa so same nevšečnosti čez čas. Če si pa vse to naredila kar smo ti predlagali,pa stroj vseeno ne meče vode ven,boš mogla poklicat servis.Mogoč je črpalka kaj zatajila,če maš pa elektronski stroj,pa možno da je kaj z elektroniko. V glavnem,sporoč nam,kako si uredila z pralnim strojem,in kaj je bil vzrok. Lp Miele Miele

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

30. apr 2010 16:55

Najprej v odvodno cev pihni, da vidiš, če je  prehodna, ni rečeno, da je zamašeno v steni. Meni ga je takole lomil prejšni Gorenje, mi je toliko živcev požrl, da ne morem povedat. Zamašila se je ponavadi ena od cevi, čisto na dnu blizu filtra. Teli filtri brez filtra res niso vredni svojega imena.  Popravi se tako, da se stroj prevrne in odvijači cev, pihne se vanjo in se takoj vidi, kje je zamašek. Ponavadi je not potegnilo ali nogavico ali spodnje hlačke. Mi je serviser menjal gumo, ko sem mu omenila ta problem, pa ni bilo nič boljše.

Imaš pa srečo, da ti ne pretoči. Pri nas smo imeli vedno poplavo, kadar se je cev zamašila, voda je tekla, dokler nisi stroja izskopil. Sem bila tolk jezna, da ko se je enkrat spet zamašil,  ga nisem mogla več gledat in sem šla po novega, ta pa je romal na odpad, čeprav je pral "brezhibno". Še dobro, da imam vodni sesalec, ker je bilo treba vedno vso vodo iz stroja in okrog njega posesat,drugače bi še živčni zlom doživela.

Lijana

Sporočilo je spremenil(a) Lijana dne 30. 2010 16:56

anajana  

član od: 21.6.2007

sporočila: 142

1. maj 2010 8:40

Je možno, da je odtočna cev naštimana previsoko in pralni stroj ne more potisniti vode ven skozi cev? Pri nas je bil to problem- voda je zastajala v bobnu, filter je bil pa v redu. Ko smo cev spustili nižje (mislim, da je eno pravilo, kako visoko (kakšen kot) je lahko odtočna cev), se je problem odpravil sam. Lp Anajana anajana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti